Steriu: PSD lucrează la o moțiune simplă îndreptată împotriva lui Cîțu


Ultimul update: Joi 21 Noiembrie 2019 12:49
Data publicarii: Joi 21 Noiembrie 2019 12:03
Categorie: Stiri Politice
Valeriu Steriu

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Valeriu Steriu, afirmă că social-democraţii lucrează la textul unei moţiuni simple îndreptate împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu.

Prin această moțiune, PSD dorește să amendeze faptul că, în trei săptămâni de la instalarea în funcţia de ministru al Finanțelor, Cîțu "nu a gestionat sub nicio formă acest domeniu".

"Lucrăm în clipa de faţă la textul unei moţiuni simple pe care să o depunem săptămâna viitoare la Parlament, care doreşte să amendeze neimplicarea şi derapajul actualului ministru al Finanţelor care, în trei săptămâni, nu a gestionat sub nicio formă acest domeniu, care a continuat ceea ce a criticat atâţia ani - politica de împrumuturi, ba chiar la dobândă şi cu sume mult mai mari împrumutate, şi care, din păcate, generează efecte neplăcute românilor din creşterea puternică a cursului euro în raport cu leul. Deci, atingem nişte valori istorice exact în prag de iarnă, atunci când trebuie făcută aprovizionarea şi pe parte de energie şi când avem atât de mulţi oameni împrumutaţi în valută, deci, practic, acest lucru se va resimţi în buzunarul românilor în cel mai scurt timp", a declarat Valeriu Steriu, joi, pentru AGERPRES.

El a adăugat că, după ce nu a trecut de testul comisiilor de specialitate ale Parlamentului, Florin Cîţu "nu trece nici de testul conducerii" Ministerului Finanţelor Publice.

"Această inconştienţă şi incompetenţă demonstrată, practic, la tura de validare a miniştrilor în comisiile reunite (din Parlament - n.r.), unde ministrul Finanţelor nu a trecut, de fapt, de acea comisie şi, iată, că nu trece nici de testul conducerii unei instituţii. Tocmai de aceea este decizia luată la nivel de conducere de partid de a depune săptămâna viitoare o moţiune", a precizat Steriu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, nu s-a stabilit încă unde va fi depusă moţiunea simplă - la Camera Deputaţilor sau la Senat -, acest lucru urmând să fie comunicat în zilele ce vin.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO