USR și-a prezentat lista de candidați pentru alegerile europarlamentare. Cine ocupă primele locuri

Dan Barna
Agerpres

Uniunea Salvaţi România şi-a prezentat, joi, lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019, în fruntea acesteia aflându-se deputatul Cristian Ghinea şi consilierul local Sector 1 Clotilde Armand.

Următoarele locuri au fost ocupate de către: Nicolae Ştefănuţă (Sibiu), Vlad Botoş (Arad), Vlad Gheorghe (Sector 6), Reniuţ Naomi (Braşov), Radu Ghelmez (diaspora), Radu Mihaiu (Sector 2), Iulian Lorincz (diaspora) şi Adriana Cristian (Cluj).

Rezultatele au fost anunţate, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către preşedintele USR, Dan Barna, care a precizat că 82% dintre membrii partidului (5.043 de persoane) şi-au exprimat opţiunea în cadrul alegerilor interne pentru desemnarea candidaţilor.

Dan Barna a apreciat că este vorba despre "o zi istorică pentru USR şi pentru democraţia din România", deoarece prin organizarea alegerilor interne pentru desemnarea candidaţilor, Uniunea Salvaţi România a ridicat "standardul democratic" din ţară noastră.

"Au fost două luni de campanie reală, cu idei, cu creativitate, cu ghionturi, care la sfârşit au generat un rezultat de care USR este foarte mândru şi este un rezultat pe care partidul şi-l asumă în totalitate", a spus Barna.

Citește și
Eugen Tomac
Eugen Tomac: ”Nu cred că în momentul de faţă avem şanse să mai dăm jos Guvernul”
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Totodată, şi-a exprimat convingerea că reprezentanţii USR vor deveni "europarlamentarii simbol a ceea ce înseamnă noua politică". Dan Barna a mai precizat că lista de candidaţi le va fi prezentată cetăţenilor români atunci când vor fi strânse cele 200.000 de semnături necesare, conform legislaţiei, în vederea participării la europarlamentare.

"Astfel de liste se fac în celelalte partide în birouri la ceas de seară, pe înţelegeri contextuale. USR poate să spună mândru şi asumat: această listă are în spate peste 5.000 de membri ai partidului care îi susţin pe aceşti oameni în această campanie", a mai spus el.

Liderul USR şi-a exprimat convingerea că scorul pe care îl va obţine partidul la europarlamentare se va situa peste cel obţinut la ultimele alegeri parlamentare.

"Avem în desfăşurare un astfel de sondaj, încercăm să vedem care sunt noile tendinţe. Arată surprinzător de bine pentru ceea ce înseamnă componenta decentă a politicii din România şi ne dă motive semnificative de optimism. (...) După cum ştiţi, purtăm discuţii şi avem de-o perioadă destul de îndelungată discuţii şi colaborări cu echipa din jurul domnului Cioloş. Dacă vom ajunge acolo, veţi şti cu siguranţă. Vom anunţa în mod expres acest lucru. Orice e posibil", a adăugat el.

Deputatul Cristian Ghinea a precizat că USR are o viziune federalistă asupra Europei şi doreşte să întărească familia europeană.

"Naţionalismele izolaţioniste sunt în creştere, chiar în ţări mari ale UE. România are un guvern cu un comportament antieuropean. USR vine şi va întări această latură federalistă, pro-europeană din Parlamentul European. O să avem o reuniune a candidaţilor. Am avut dezbateri în toată ţara. Îi invit pe colegii mei candidaţi să ne reunim, să punem parte din ideile fiecăruia pe masă şi să facem acolo programul comun al partidului", a mai precizat el.

Dan Barna a menţionat că USR va stabili abia după alegerile europarlamentare din ce familie europeană va face parte.

"La ultimul congres ALDE Europe, En Marche a dat un mesaj foarte explicit că viziunea lor de alternativă europeană, modernă, presupune o colaborare foarte strânsă sau va fi în jurul ALDE Europa - En Marche. USR are de o perioadă lungă relaţii şi schimburi de experienţă atât cu ALDE, atât cu En Marche. Foarte probabil înspre zona aceasta, înspre noua structură politică, ce se va contura după rezultatul alegerilor europarlamentare, zona liberal-democraţi, En Marche - noul aer proaspăt şi pro-european din politică - spre zona aceea vom merge", a precizat el.

85 de membri USR s-au înscris în cursa internă pentru alegerile europarlamentare din 2019. Procesul de votare a debutat în data de 22 noiembrie şi s-a încheiat joi, la ora 12,00.

USR a anunţat că este primul partid din România care îşi alege candidaţii la europarlamentare printr-un proces de tip "primaries", adică prin votul tuturor celor peste 5.300 membri. Votul s-a desfăşurat printr-un sistem electronic, online, securizat şi verificabil, a menţionat formaţiunea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Barna, în Parlament, cu ocazia celebării Centenarului: ”Dragi români, cred că norocul ni s-a terminat
Barna, în Parlament, cu ocazia celebării Centenarului: ”Dragi români, cred că norocul ni s-a terminat"

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat miercuri, în cadrul şedinţei comune solemne a Senatului şi Camerei Deputaţilor consacrate celebrării Centenarului Marii Uniri, că România a fost creată de cei care nu au stat deoparte.

Eugen Tomac: ”Nu cred că în momentul de faţă avem şanse să mai dăm jos Guvernul”
Eugen Tomac: ”Nu cred că în momentul de faţă avem şanse să mai dăm jos Guvernul”

Opoziţia nu mai are şanse să dărâme Guvernul Dăncilă printr-o moţiune de cenzură, declară la RFI preşedintele PMP, Eugen Tomac. El nu crede că PNL şi USR vor depune moţiunea până la 1 decembrie.

Firea refuză să desfiinţeze companiile declarate ilegale de CAB. Acuzațiile USR
Firea refuză să desfiinţeze companiile declarate ilegale de CAB. Acuzațiile USR

Înfiinţarea celor 22 de companii de către Primăria Bucureşti este ilegală. Aşa sună decizia definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel şi se dovedeşte o lovitură juridică dură pentru Gabriela Firea.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Petre Roman, în fața procurorilor. Ia la cunoștință despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Ia la cunoștință despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.