Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, a depus jurământul. Iohannis: Mă bucur că în coaliție s-a găsit un modus vivendi

×
Codul embed a fost copiat

După o săptămână de contre, liderii coaliției au convenit asupra noului ministru al Sănătății și au găsit soluția de compromis ca să meargă mai departe împreună.

Ioana Mihăilă, care a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, a depus jurământul de investire și va prelua postul, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Pe de altă parte, după acest scandal, cei din USR PLUS au cerut ca premierul să se consulte cu liderii celor trei partide aflate la guvernare înainte de a anunța demiterea unui ministru.

Klaus Iohannis, președintele României: "Preluați un minister foarte complicat, într-o perioadă extrem de dificilă, vă doresc să vă integrați în echipă, să o sprijiniți pe noua colegă, fiindcă va avea enorm de multe probleme de rezolvat".

Acesta este finalul primei dispute majore între partidele aflate la guvernare. Ioana Mihăilă a fost investită de șeful statului în funcția de ministru al Sănătății, după ce decizia lui Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu a stârnit critici și acuzații din partea USR-PLUS.

Citește și
Ioana Mihăilă
Cine este Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Klaus Iohannis, președintele României: "Au fost oarece afirmații mai puțin fericite din diferite părți".

De profesie medic endocrinolog, Ioana Mihăilă are 41 de ani și a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății. În această calitate, a coordonat de la începutul anului investițiile din spitale din fonduri externe și a elaborat strategia pentru sănătate prin care România încearcă să atragă prin Planul Național de Redresare și Reziliență 1,85 de miliarde de euro bani europeni.

A fost 5 ani membru PNL, iar din 2018 s-a înscris în PLUS și a candidat pentru primăria din Oradea. Împreună cu soțul său, Ioana Mihăilă are o clinică privată la Oradea.

 

Orban: Cei care au pariat că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii

 

Soluția a fost găsită marți seară, după discuții prelungite până spre miezul nopții. Pentru că deznodământul a fost în favoarea lui, la scurt timp după ce a ieșit din nou la braț cu colegii de guvernare Florin Cîțu a publicat un mesaj vesel pe Instagram.

"Sunt în vacanță pentru că îmi place ce fac în fiecare zi. Sunt în vacanță, dacă nu îți place viața ta ar trebui să o schimbi".

Până ca apele să se liniștească, au fost două zile de negocieri. USR PLUS a intrat la discuții cerând demiterea premierului. În final, s-au înțeles asupra unui document care completează protocolul de colaborare al coaliției.

Ludovic Orban, președinte PNL: "Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii".

Dan Barna, președinte USR: "Coaliția a depășit o situație delicată și funcționarea ține de încredere și reguli”.

În text se arată că premierul trebuie să se consulte cu liderii celor trei partide înainte să decidă demiterea unui ministru.

În ceea ce-l privește pe fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, au circulat mai multe scenarii potrivit cărora acesta ar fi putut reveni la minister în funcția de consilier onorific al Ioanei Mihăilă.

Surse din interiorul coaliției de guvernare susțin că acesta nu a fost dorit nici de premier, dar nici de colegii din USR.

 

Iohannis: Mă bucur foarte mult că în coaliție s-a găsit un modus vivendi

 

Ioana Mihăilă a depus jurământul în calitate de nou ministru al Sănătății la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis.

Iohannis i-a urat succes noului ministru și a cerut Guvernului să o sprijine pe Ioana Mihăilă.

”Mă bucur foarte mult că în coaliție s-a găsit un modus vivendi, care ne dă speranțe că lucrurile vor merge și mai bine. Doresc și Guvernului să găsească o colaborare foarte bună între membrii Guvernului și să o sprijine pe doamna ministru”, a declarat Iohannis.

”Sper foarte mult ca, printr-o campanie de vaccinare de succes, să reuşim până în vară să ieşim din pandemie”, a mai spus șeful statului.

 

Ioana Mihăilă: Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare

 

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 21 aprilie 2021, decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a doamnei Ioana Mihăilă, ministrul sănătăţii”, a transmis Adminstraţia Prezidenţială.

Secretarul de stat Ioana Mihăilă a fost nominalizată oficial miercuri de USR PLUS pentru postul de ministru al Sănătăţii.

Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîțu.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 și este de profesie medic primar endocrinolog și un cunoscut antreprenor în domeniul medical din județul Bihor, unde a pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în câțiva ani într-o clinică de specialitate cu zeci de angajați, implicați în tratarea pacienților din județ, furnizând servicii medicale de o calitate evaluată la superlativ de instituțiile de specialitate.

Absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă s-a clasat între primii 100 de candidați pe țară la examenul național de rezidențiat, profesând ca medic endocrinolog în Cluj și în Oradea, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obținerea gradului de medic primar. A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din județul Bihor.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României.

Ioana Mihăilă este căsătorită și are doi copii.

Întrebat dacă preşedintele Iohannis va accepta propunerea de ministru al Sănătăţii, având în vedere că domeniul este unul strategic şi "îşi va dori cel mai bun om acolo", premierul a spus: "Sunt sigur şi ne vom uita la propunerea celor de la USR PLUS, dar, cu siguranţă, am încredere în responsabilitate, că vor nominaliza o persoană care să poată să ducă mai departe munca acolo".

 

Ce avere are Ioana Mihăilă
 

Conform declaraţiei de avere, Ioana Mihăilă deţine, alături de soțul său, Marius, două terenuri intravilane în Oradea, obţinute prin contract de vânzare – cumpărare. De asemenea, cei doi au obținut, prin donație, încă un teren de peste 500 de metri pătraţi.

Ioana Mihăilă și soțul ei mai au trei case în Oradea și mai deţin o cotă parte dintr-un apartament din Cluj-Napoca.

Ioana Mihăilă deține și un spaţiu comercial de 437 de metri pătraţi, care a fost obţinut în 2015, prin donaţie, în Oradea.


Aceasta are un autoturism Renault Clio. În depozitele bancare înregistrate pe numele ei se găsesc peste 400.000 de lei.

În campania electorală, Ioana Mihăilă a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Fostul ministrul PSD al Sănătății Florian Bodog a rămas fără imunitate parlamentară, la cererea DNA
Fostul ministrul PSD al Sănătății Florian Bodog a rămas fără imunitate parlamentară, la cererea DNA

Senatul a admis, astăzi, solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale a fostului ministru PSD al Sănătăţii Florian Bodog, fiind înregistrate 98 de voturi ”pentru”, 24 de voturi ”împotrivă” și o abținere.

Cine este Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății
Cine este Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății

Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru numirea acesteia în funcţie.

Surse: După ce s-a autopropus pentru un nou mandat, Vlad Voiculescu nu va fi nici consilierul noului ministru al Sănătății
Surse: După ce s-a autopropus pentru un nou mandat, Vlad Voiculescu nu va fi nici consilierul noului ministru al Sănătății

Vlad Voiculescu nu va fi consilierul onorific al viitorului ministru al Sănătății, au declarat marți noapte surse din coaliția de guvernare. Asta după ce Voiculescu s-a autopropus pentru funcția din care a fost demis de premierul Florin Cîțu.

Criza din Guvern a luat sfârșit. Coaliția are un nou acord, ministrul Sănătăţii va fi anunţat miercuri
Criza din Guvern a luat sfârșit. Coaliția are un nou acord, ministrul Sănătăţii va fi anunţat miercuri

Liderii coaliţiei de guvernare au ajuns marți seara la un acord, rezolvând astfel criza politică apărută după revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii.

România ocupă locul 4 la nivelul UE la vacinarea anti-Covid cu două doze
România ocupă locul 4 la nivelul UE la vacinarea anti-Covid cu două doze

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarat marţi că România ocupă, la nivelul Uniunii Europene, locul patru la imunizare cu două doze de vaccin anti-COVID şi locul 17 la nivel global.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.