Ungureanu: Voi candida la parlamentare pe listele unei noi aliante electorale de centru-dreapta

23-06-2012 13:55

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a declarat, sambata, ca va candida la parlamentare pe listele unei noi aliante electorale de centru-dreapta, care va cuprinde formatiuni politice de la PDL pana la PNTCD.

Ungureanu a precizat acest lucru dupa ce a participat la Congresul de constituire a Partidului Noua Republica. El a aratat ca a venit la eveniment intr-o dubla calitate, respectiv de invitat si de membru fondator al Initiativei Civice de Centru-Dreapta.

Fostul premier a spus ca initiativa al carei membru fondator este urmeaza sa se regaseasca pe aceeasi platforma electorala cu Noua Republica dar si cu alte formatiuni politice interesate de o actiune unita inainte de alegerile din toamna, incepand cu PDL si terminand cu PNTCD.

Intrebat daca in toamna va candida la parlamentare, Ungureanu a raspuns: "In toamna sper sa ma regasesc alaturi de candidatii platformei politice pe care o construim ca loc in care sa se regaseasca toate fortele politice care reprezinta centrul si dreapta. Deci nu pe listele unui partid ca atare, ci pe listele acestei noi forte politice, de dreapta, care urmeaza sa se nasca. Va fi o alianta electorala, in opinia mea, in care se va regasi si PDL, care este parte a spectrului politic de centru-dreapta", a spus Ungureanu.

El tinut un discurs si la Congres in care a facut un apel la renuntarea la orgolii personale si la atingerea scopului de a uni intr-o platforma unica de dreapta fortele politice care se revendica de la aceasta ideologie si de a castiga alegerile din toamna.

Ungureanu a spus ca isi va lansa initiativa in maximum doua saptamani si ca va da curs invitatiei la Conventia extraordinara a PDL din 30 iunie, daca va fi invitat.

Noua platforma politica din Romania

Formatiuni ca Fundatia Crestin Democrata, Institutul Ordoliberal sau Noua Republica si-au anuntat sustinerea pentru noua platforma. Mihail Neamtu, fost director stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, a demarat proiectul Noua Republica in urma cu 9 luni pe internet.

In momentul de fata, organizatia numara aproape 2000 de activisti, din 40 de judete si diaspora.

Mihail Neamtu, presedinte fondator Noua Republica: "Suntem principala noutate a acestui an si acestei generatii pentru ca nu exista ceva asemanator pe piata. Vom fi un partid independent de centru dreapta, gata sa intre in batalia electorala din 2012."

Congresul de infiintare a noii formatiuni nu a fost lipsit de atacuri asupra Guvernului sau remarci legate de situatia actuala a lui Adrian Nastase.

Adrian Papahagi, vicepresedinte Fundatia Crestin Democrata: "Vreau sa va spun ca port papion nu pentru ca n-am avut bani de fular burberry, ceea ce e adevarat... "

Monica Macovei, europarlamentar PPE: "Detinutul Adrian Nastase a fost tratat preferential, sunat, intrebat cum vrea sa fie transportat. O singura vizita pe zi si patru pe luna, asta prevede legea. Pentru fapte de coruptie cer demisia ministrului de interne Rus."

Liderii PSD au raspuns imediat: "Monica Macovei are reflexe de procuror comunist". „Reactia doamnei Macovei arata pana unde a ajuns politica PDL de instigare la ura. Ceea ce a facut Ioan Rus este uman. Nu a ajutat pe nimeni sa se sustraga de la nimic" considera senatorul PSD Dan Sova.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26