Monica Macovei: Ponta se va duce la Consiliul European, dar nu o sa vorbeasca nimeni cu el

23-06-2012 13:18

Monica Macovei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei este de parere ca, daca premierul Victor Ponta va merge la Consiliul European, nimeni de acolo nu va vorbi cu seful Guvernului de la Bucuresti, din cauza acuzatiilor de plagiat.

Ea a mentionat ca firesc ar fi sa mearga presedintele la Consiliul European. "O sa se duca acolo (Victor Ponta, n.r.), dar nu o sa vobeasca nimeni cu el. Face rau Romaniei, poate renunta la satisfacerea orgoliilor personale si incearca sa nu faca rau Romaniei", a spus Monica Macovei.

Intrebata de ce crede ca cei de la Consiliul European nu vor vorbi cu premierul Ponta, Macovei a spus ca acuzatiile de plagiat au ajuns peste tot in presa straina, pana si in China. Europarlamentarul a precizat ca este evident ca pentru cei de la Consiliul European acest lucru conteaza.

"E de neinteles pentru cei de la Consiliul European sa spui «OK, sa mi se retraga titlul, dar eu raman premier»", a spus Macovei.

Premierul Victor Ponta a declarat ca doreste ca luni, cand este programata sedinta Consiliului Suprem de Aparare a tarii (CSAT), sa aiba o noua discutie cu presedintele Traian Basescu privind participarea la Consiliul European.

"Luni avem CSAT, probabil ca avem si depunerea juramantului unui ministru, si, din punctul meu de vedere, eu doresc sa discut cu presedintele temele aflate pe agenda de lucru. Nu pot sa confirm in acest moment daca si presedintele va dori sa discutam sau nu", a spus Ponta, intrebat de jurnalisti cand va discuta din nou cu seful statului despre participarea la reuniunea Consiliului European.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO