Ungureanu: Calitatea mea de membru supleant al UTC rezulta din vina de a fi fost premiant

Ultima actualizare: 14-05-2012 16:20
Mihai Razvan Ungureanu

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a explicat ca pozitia sa de membru supleant al comitetului UTC, ocupata in perioada liceului, rezulta din "vina" de a fi fost premiant.

"Nimeni nu te intreba daca esti sau nu esti, supleant insemna ca tii locul cuiva. Vot, daca exista vreodata cumva vreun vot, era o chestiune strict consultativa, pur formala. Dar am avut, probabil, nenorocul de a fi premiant in toti acesti ani, fost olimpic si olimpic international, ceea ce pana la urma se razbuna intr-o asemenea chestiune: fiecare liceu era interesat sa-si promoveze tinerii care aveau oarecare aptitudini profesionale, la nivelul anilor de adolescenta, in structuri politice care, de fapt, reprezentau mai curand scoala si numele ei si nu neaparat personalitatea elevului.

Daca este o vina in a fi premiant si a ajunge intr-o asmenea situatie, atunci, evident, sunt la randu-mi vonovat. La 16 ani discutam, deci, de o vina in cazul acesta", a spus Mihai Razvan Ungureanu, la postul public de televiziune, citat de Mediafax.

El a precizat ca nu a fost membru al Partidului Comunist, iar activitatea politca in UTC a durat pana la varsta de 18 ani, dupa care "s-a topit" odata cu maturitatea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO