Ungureanu: Caderea Guvernului prin motiune de cenzura ar conduce la semianarhie institutionala

Ultima actualizare: 19-08-2012 05:05
Mihai Razvan Ungureanu

Caderea Guvernului in urma motiunii de cenzura pregatite de opozitie ar indica faptul ca Romania este o tara instabila politic si caracterizata de semianarhie institutionala, fiind complet daunator la adresa stabilitatii politice si economice.

"Daca motiunea are ca motiv UMF, este una dintre rarele ocazii in care exista motiune pentru simplul fapt ca Guvernul a respectat o lege. Daca este nevoie de o motiune pentru a prabusi un guvern care abia s-a instalat si merge foarte bine, efectul strategic este nefericit, pentru ca daca trece, aratam exact ceea ce nu trebuie sa aratam, si anume ca Romania este o tara instabila politic, o tara in care pretul castigului minor conteaza mai mult decat castigul unei intregi populatii, o tara in care schimbarea de guverne nu duce la altceva decat la semianarhie institutionala, cu lumea pregatita de alegeri, dar nu si pentru a-si face treaba. Este riscant si complet daunator la adresa stabilitatii noastre politice si economice", a spus Mihai Razvan Ungureanu la postul public de radio, potrivit Mediafax.

El a mai sustinut ca o astfel de motiune pe tema UMF nu are obiect, deoarece universitatea s-a angajat sa puna in aplicare hotararea de guvern.

Hotararea de guvern privind infiintarea liniilor maghiare de studii la UMF din Targu Mures a fost aprobata sapamana trecuta de Guvern. Actul normativ stabileste ca la universitate va fi infiintata o noua Facultate, cu programe in limbile romana, maghiara si engleza.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca USL va depune motiune de cenzura pe 17 aprilie, iar documentul va consemna nu doar "cedarea premierului Ungureanu in fata UDMR" in chestiunea UMF Targu Mures, ci si "cedarea in fata intereselor straine de a vinde ce a mai ramas din resurse".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO