Constantin Nicolescu este candidatul PSD pentru un nou mandat la sefia CJ Arges

Ultima actualizare: 05-10-2012 19:48
Constantin Nicolescu

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost desemnat, miercuri seara, candidatul PSD la sefia CJ, la alegerile din iunie.

"Vorba mai putina, fapte mai multe. Mergeti in comune si vorbiti cu oamenii. Le spuneti ce ati facut, ce puteti si ce nu puteti face daca veti fi alesi. Ce putem si ce nu putem face daca vom castiga alegerile generale. Oamenii trebuie sa stie ca suntem o echipa, USL Arges, de la consilierii locali pana la parlamentari. Trebuie sa muncim inclusiv atunci cand se numara voturile, altfel inseamna ca din nou nu reusim sa ne atingem telul. in viata trebuie sa stii sa faci echipa si la bine, si la rau", a spus Constantin Nicolescu la Conferinta Extraordinara Judeteana a PSD Arges.

La acest eveniment a participat si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, iar in cadrul intalnirii au fost alesi delegatii pentru Congresul Extraordinar din 7 aprilie. Totodata, au fost prezentanti candidatii la alegerile locale din iunie, la primariile Pitesti, Curtea de Arges, Mioveni si Topoloveni, fiind vorba despre actualii primari Tudor Pendiuc, Nicolae Diaconu, Ion Georgescu si Gheorghe Botarca.

In 18 mai, presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false.

In acest dosar au mai fost trimisi in judecata Gheorghe Cornel Penescu, actionar majoritar al SC PIC SA Pitesti, Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung, Ion stefan, primar al comunei Budeasa, judetul Arges, Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala in cadrul Consiliului judetean Arges, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, judetul Arges, Gheorghe Dobre, asociat si administrator la SC Zeus SA, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiasi firme si dirigintii de santier Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave.

In 26 ianuarie 2011, procurorii anticoruptie l-au retinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. In ziua urmatoare, Tribunalul Arges a admis propunerea procurorilor si a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile. Imediat dupa anuntarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a facut rau, fiind dus la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe cord.

In 2 februarie 2011, Curtea de Apel Pitesti a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a obligarii de a nu parasi tara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti in 18 februarie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO