Traian Basescu: Se stia de 6 luni de Sorin Apostu. Sunt cazuri si in alte judete

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la postul public de televiziune, comentand cazul Apostu, ca de sase luni existau informatii despre acest subiect, pe care le stia inclusiv premierul.

Intrebat daca se astepta la aparitia unor cazuri de coruptie la Cluj, fief al PDL, Basescu a spus: "Nu ma asteptam sa fie acolo cazuri de coruptie. (...) Informatii ca ceva ar fi in neregula acolo sunt de vreo sase luni", a afirmat Traian Basescu.

El a spus ca "in mod categoric" primise informatiile si premierul Boc.

"Nu numai legat de Cluj sunt informatii. Sunt informatii si despre alte judete. Asta nu inseamna ca cineva se duce si spune 'Vezi, fura mai cu grija, ca se stie'. Nu ai dreptul sa faci asa ceva. Tu, ca sef de stat, esti informat cu privire la actele de coruptie. Mai ales ca este unul din obiectivele majore – culegerea de informatii legate de coruptie, si pentru SRI si pentru Doi si-un sfert si pentru toate institutiile statului", a continuat Basescu.

El a admis ca acest caz loveste in imaginea sefului Guvernului, dar "nu numai a premierului".

Citește și
Cezar Preda
Cezar Preda: PDL este afectat foarte mult de cazul Apostu si "cu atat mai mult premierul"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

"Aici ar trebui sa fim absolut responsabili. Responsabilitatea inseamna ca nu imi poti pune mie in spate responsabilitatea pentru ce a facut chiar si un prieten al meu, cu care nu stau zi de zi. Daca Emil Boc ar fi stat zi de zi cu Apostu, probabil ca ar fi trebuit sa stie. Dar Apostu e acolo, premierul e aici . Numai de Apostu nu-i arde premierului cu ce a avut pe cap", a mai spus Basescu.

Seful statului a amintit si de vicepresedintele ANOFM.

Intrebat daca sunt si altii in vizorul organelor de urmarire, presedintele a raspuns: "Da, sunt si va asigur ca nu-i iarta nimeni. Destui... Nu numai de la PDL, slava Domnului, nu e numai PDL, in administreatie. Este vorba, in mod deosebit, de administratia locala, unde de multe ori li se pare ca daca au un contract trebuie sa aiba si ei partea lor din acel contract", a punctat seful statului.

El a reamintit ca, in 2002, le-a impus consilierilor locali si primarilor PD care aveau afaceri cu primariile sa aleaga intre a ramane in functie sau a renunta la afaceri.

"Au plecat peste 100 de consilieri si nu mi-a fost bine in fata celor carora le-am propus, pentru ca a fost o oarecare disputa sa introducem aceasta reglementare. Ei, cat de mare este diferenta de la cum era PD atunci si care e comportamentul lui acum, daca au ajuns la spagi. Pentru mine sunt o mare deceptie", a mai spus presedintele Basescu.

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat, luni, ca, prin decizia Colegiului Director, Sorin Apostu si Radu Bica au fost exclusi din partid.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, retinut pentru luare mita de mita in forma continuata, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv, joi noapte, pentru 29 de zile, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.

Sotia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este si ea invinuita in acest dosar, fiind audiata aproximativ cinci ore de catre procurorii anticoruptie in cursul dupa-amiezii de miercuri.

In acest dosar sunt invinuiti pentru dare de mita si oamenii de afaceri Simion Muresan (Electrogrup), Calin Stoia (director general al Brantner Romania), care a fost retinut pentru 24 de ore tot miercuri, si Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Presedintele PDL Cluj-Napoca, primarul Sorin Apostu, a fost suspendat din partid dupa ce Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea sa preventiva, a anuntat, vineri, conducerea filialei judetene Cluj a PDL, care arata ca Apostu a contribuit, de-al lungul anilor, la consolidarea filialei.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Dupa gratii: Primarul Clujului, Sorin Apostu, zis
Dupa gratii: Primarul Clujului, Sorin Apostu, zis "Fifty-fifty", arestat pentru luare de mita

Primarul Clujului, Sorin Apostu, ramane dupa gratii! Au spus joi noapte magistratii Curtii de Apel din localitate. Edilul orasului de pe Somes si partenerul sau de afaceri, Calin Stoia, au primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Cezar Preda: PDL este afectat foarte mult de cazul Apostu si
Cezar Preda: PDL este afectat foarte mult de cazul Apostu si "cu atat mai mult premierul"

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat formatiunea din care face parte este afectata "foarte mult" de dosarul de coruptie in care este invinuit primarul Sorin Apostu, si "cu atat mai mult premierul".

Primarul Sorin Apostu era poreclit
Primarul Sorin Apostu era poreclit "Fifty-fifty" in Cluj Napoca. Un judecator a refuzat cazul sau

Primarul Clujului, Sorin Apostu, zis si "Fifty-fifty", si-a petrecut noaptea in arest. Procurorii anti-coruptie s-au ambitionat sa demonstreze ca omul isi merita porecla si il acuza de luare de mita: cel putin 94.000 de euro, plus alte atentii.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.