Surse politice: Dacian Cioloș va demisiona din Uniunea Salvați România

Ultima actualizare: 16-05-2022 14:02
Dacian Ciolos
Agerpres

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că Dacian Cioloș își va anunța demisia din USR în zilele următoare.  

La începutul lunii februarie, Cioloș a demisionat din funcția de președinte al Uniunii Salvaţi România, după ce programul său politic de reformare a USR a fost respins.

"Nu puterile mi-au lipsit mie, ci încrederea că putem colabora împreună. Puterea nu trebuie să o concentreze un singur om. Şi în USR nu cred că va reuşi nimeni, niciun om, nici din afară, să concentreze puterea şi de unul singur să ducă partidul într-o anumită direcţie. Dar fără încredere că putem colabora unii cu ceilalţi şi că avem interese comune, fără acea încredere - nu mimată, ci sinceră, concret exprimată în deciziile care se iau - va fi greu să reuşim. Şi atunci când ai sistematic în Biroul Naţional un vot 14 - 11, asta arată că e acolo o falie care e greu de depăşit. Şi, sper eu, colegii mei să o poată depăşi", spunea Cioloş în februarie 2022, când și-a anunțat demisia din conducerea partidului.

El a fost ales președintele USR la 1 octombrie 2021.

În februarie, după doar două săptămâni de la anunțul oficial al plecării lui Cioloș din funcția de președinte, aproximativ 400 de persoane şi-au dat demisia din USR.

Cătălin Drulă este acum președinte interimar al Uniunii Salvaţi România.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO