Traian Basescu: L-am invitat pe Joe Biden in Romania, vine si seful Pentagonului. Adjunctul sefului CIA, primit la Cotroceni

Ultima actualizare: 15-05-2014 07:00
joe biden

Vicepresedintele SUA, Joe Biden, ar putea veni saptamana viitoare la Bucuresti pentru a discuta cu presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta - inclusiv despre situatia din Ucraina.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca i-a facut o invitatie vicepresedintelui SUA, Joe Biden, pentru a veni in Romania si ca va veni si seful Pentagonului, dar nu a dorit sa spuna cand va fi aceasta vizita, pentru ca s-a decis ca anuntul sa se faca simultan cu Casa Alba. "Eu am facut o invitatie vicepresedintelui Biden sa vina in Romania, a dat o data, dar am decis sa dam simultan comunicatele legate de aceasta vizita", a spus seful statului, citat de Mediafax. Traian Basescu nu a dorit sa spuna cand va avea loc aceasta vizita, precizand ca "este o chestiune de securitate", dar a precizat ca va veni si seful Pentagonului.

Potrivit sefului statului, reprezentantii Statelor Unite ale Americii doresc sa isi faca obligatiile de parteneri strategici fata de Romania.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, vizita lui Joe Biden in Romania este programata, la acest moment, pentru sfarsitul saptamanii viitoare, fara sa fi fost inca anuntata oficial in ideea unor eventuale modificari de program de ultima ora. Aceasta vizita ar urma sa faca parte dintr-o serie de scurte discutii si cu oficiali din alte tari din regiune.

In urma cu trei saptamani, Joe Biden s-a aflat in Ucraina, pentru a exprima sustinerea Statelor Unite.

CIA, in vizita la Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a primit-o, luni, la Palatul Cotroceni, pe Avril D. Haines, adjuncta directorului Agentiei Centrale de Informatii (CIA), in cadrul intalnirii fiind discutate situatia din regiune si buna colaborare dintre serviciile de securitate ale celor doua tari.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, Traian Basescu a primit-o la Palatul Cotroceni, pe adjuncta directorului Agentiei Centrale de Informatii (CIA), doamna Avril D. Haines. In cadrul intrevederii s-a discutat despre situatia din regiune, dar si despre buna colaborare dintre serviciile de securitate din cele doua tari, se mai arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale. Intalnirea a avut loc luni la ora 11.00.

Avril Dannica Haines a fost numita adjunct al directorului CIA la 9 august 2013. Intre 2010 si 2013, Haines a lucrat la Casa Alba, unde a fost consilier pe probleme de securitate. inainte de a se alatura echipei de la Casa Alba, Haines, de profesie avocat, a fost consilier juridic la Departamentul de Stat. In perioada 2007-2008, a fost consilier adjunct in cadrul Comitetului pentru relatii externe al Senatului SUA. A studiat fizica la Universitatea din Chicago si dreptul Georgetown University Law Center.

Vezi AICI detalii despre referendumul care ar putea duce la ruperea Ucrainei in doua.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO