Traian Basescu isi pregateste deja "iesirea de pe scena" prezidentiala. Unde se va duce presedintele in ultima zi de mandat

11-05-2014 13:45


Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Timisoara, ca ultima zi de mandat o va petrece la Sannicolau Mare, acolo unde s-a decis sa candideze pentru al doilea mandat de presedinte.

El le-a transmis timisorenilor ca a constatat faptul ca daca vrea sa se simta bine trebuie sa vina in Banat. ”Este o bucurie sa revin la Timisoara, ieri am fost la vecinii dumneavoastra de la Arad. Constat ca daca vreau sa ma simt bine trebuie sa vin in Banat”, a declarat Traian Basescu, rugandu-i pe cei prezenti sa nu mai scandeze: ”Basescu”.

Presedintele a mai declarat ca s-a intalnit cu primarul din Sannicolau Mare si ca i-a promis ca in ultima zide mandat va merge acolo. ”I-am promis ca ultima zi de mandat, cand imi voi incheia, acolo o voi face”, a spus Traian Basescu.

Seful statului a precizat ca acolo si-a lansat candidatura pentru al doilea mandat si ca i se pare corect sa se duca acolo, pentru ca are o anumita simbolistica. ”Niciodata nimeni nu crede ca la ora la care am ajuns, atunci, la Sannicolau Mare, nu eram hotarat sa candidez. Pentru asta Sannicolau Mare ramane un reper in cel de-al doilea mandat al meu”, a mai spus Basescu, in discursul sustinut in dezbaterea "Continuarea reformei statului in educatie si sanatate”, organizata de Fundatia "Miscarea Populara”.

In 3 octombrie 2009, pe neasteptate, Traian Basescu si-a anuntat, la Sannicolau Mare, judetul Timis, in prezenta a aproximativ doua mii de persoane, candidatura la Presedintie, in timpul unei intalniri cu fermierii din zona de vest a tarii. "Multa lume imi pune intrebari si stiu ca si dumneavoastra aveti intrebari. Probabil una dintre ele este daca voi candida. Va spun ca da, voi candida", declara atunci Basescu, adaugand ca nu se astepta sa isi anunte candidatura la Sannicolau Mare.

"Cel mai bun lucru e sa faci lucruri la care nu te astepti. Eu nu ma asteptam sa imi anunt candidatura la Sannicolau Mare, dar ma bucur ca am facut acest lucru in mijlocul unor oameni ca dumneavoastra. Acum stiu ca este decizia corecta", mai afirma Basescu.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO