Varujan Vosganian a demisionat din functia de ministru al Economiei. Daniel Chitoiu va fi interimar
Varujan Vosganian si-a anuntat, luni, demisia din functia de ministru al Economiei.
UPDATE 19:42: Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca interimatul de la ministerul Economiei va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chitoiu.
Antonescu a adaugat ca propunerea pentru un nou ministru va fi facuta, cel mai probabil, in termen de o saptamana.
UPDATE 19:12 "In urma declaratiei pe care am facut-o in plenul Senatului, am avut intalnire cu liderii USL si am explicat din nou care este motivatia declaratiei mele si, in acelasi timp, pentru a inlatura orice posibila ambiguitate, orice posibila controversa privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utila prezentarea demisie mele de onoare din functia de ministru al Economiei. Aceasta, in contextul in care, pe de o parte, votul din Senat a dovedit nevinovatia mea si in plus a aratat increderea de care ma bucur in randul clasei politice, iar pe de alta parte mostenirea pe care o las in Ministerul Economiei in care mai toate dosarele grele sunt aproape de scadenta, cred ca este o confirmare a faptului ca mi-am facut datoria la Ministerul Economiei", a spus Vosganian.
"Eu, daca am prezentat demisia, eu am prezentat-o, nu am cerut acceptul pentru ea, am prezentat demisia", a mai spus Varujan Vosganian.
Demisia lui Varujan Vosganian din functia de ministru a venit la scurt timp dupa votul dat in Senat de respingere a solicitarii procurorului general al Parchetului ICCJ privind inceperea urmaririi penale impotriva sa.
Vosganian ramane insa senator, iar demisia sa din functia de ministru nu are vreo consecinta asupra solicitarii respinse de Senat.
UPDATE Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, in plenul Senatului, dupa respingerea cererii privind solicitarea de incepere a urmaririi penale impotriva sa, ca este pregatit sa isi dea demisia de onoare si ca va avea o discutie in acest sens cu premierul.
Votul a fost secret cu bile, fiind exprimate 151 de voturi.
Anterior, surse parlamentare au declarat pentru MEDIAFAX ca plenul Senatului a respins solicitarea privind inceperea urmaririi penale in cazul ministrului Varujan Vosganian, votul fiind covarsitor impotriva solicitarii procurorului general al Parchetului ICCJ.
Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, in 2 septembrie, Senatului si, respectiv, sefului statului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian si, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei nationale.
Solicitarile au fost trimise Senatului si sefului statului de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in urma cererii primite de la seful DIICOT.
Dosarul in care DIICOT a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale a lui Videanu si Vosganian este desprins din cel in care, in decembrie 2011, procurorii au inceput urmarirea penala in cazul a 40 de persoane cu functii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei si Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, pentru complot si subminarea economiei nationale.
Sursa: Mediafax
Etichete: Parlament, varujan vosganian, Adriean Videanu,
Dată publicare:
07-10-2013 18:01