Senatorul UDMR Tanczos Barna a anunțat că are Covid-19. „Am o dublă pneumonie”

Dată publicare: 11-07-2020 07:28
Dată actualizare: 11-07-2020 19:56


Senatorul UDMR Tanczos Barna a anunțat că are coronavirus și a dezvoltat o dublă pneumonie, în urma infectării.

Tanczos Barna a făcut anunțul printr-o postare pe Facebook, în limba maghiară, în care precizează este bine și se află sub tratament.

„Astăzi am aflat că am o dublă pneumonie, apoi că Covid-19 este responsabil pentru această pneumonie. Sunt înconjurat de o echipă de medici super-profesioniști. Să începem tratamentul. Mă vindec și totul merge înainte.

P.S.: Sunt bine. Nu mă doare nimic, starea mea de spirit este bună, medicii și asistentele sunt amabili, totul este în regulă”, a scris senatorul.

Reacția UDMR

 

 „Senatorul Tánczos Barna a fost testat ieri pozitiv cu COVID-19. Colegul nostru împreună cu familia sa respectă toate măsurile obligatorii pentru a se vindeca cât mai repede. Rugăm presa să respecte liniștea familiei! Multă sănătate și putere, Barni!”, a transmis UDMR într-o postare pe Facebook.

 

 

În luna martie, premierul Ludovic Orban și mai mulți membri ai membri ai Guvernului și membri PNL au fost testați pentru coronavirus și au intrat în izolare, după ce senatorul liberal Vergil Chiţac a fost diagnosticat cu coronavirus.

Miniştrii care au fost testaţi, rezultatul fiind negativ, sunt: Victor Costache, Raluca Turcan, Nicolae Ciucă, Florin Cîţu, Virgil Popescu, Adrian Oros, Marcel Boloş, Marcel Vela, Ionuţ Stroe, Costel Alexe, Bogdan Gheorghiu, Ion Ştefan.

Aceștia au luat contact cu senatorul Vergil Chiţac la reuniunea Biroului Politic Naţional și s-au autoizolat la domiciliu.

Senatul dezbate sâmbătă proiectul privind carantinarea şi izolarea

 

Plenul Senatului se întruneşte sâmbătă pentru a dezbate proiectul privind carantinarea şi izolarea.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 12,00.

Vineri, Comisia juridică a Senatului a discutat, timp de mai multe ore, amendamentele depuse la proiect, însă raportul comisiei nu a fost finalizat, rămânând în discuţie pentru sâmbătă dimineaţă mai multe texte. La şedinţă a participat şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat, scrie Agerpres.

Joi seara, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, acceptând mai multe amendamente convenite şi în urma discuţiei cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat. S-au înregistrat 266 voturi pentru, 11 contra şi 8 abţineri.

Proiectul a fost trimis la Senat, care este for decizional.


VIDEO PROTVPLUS.RO