Şeful Cancelariei premierului: ”Nu, nu avem de toate, dar toată lumea este implicată”

Ultima actualizare: 17-03-2020 10:35
Ionel Dancă
Agerpres

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat că luni, la Guvern, au avut loc mai multe şedinţe de lucru pentru stabilirea unor măsuri de contracarare a efectelor produse de epidemia de COVID-19.

Întâlnirile şi discuţiile au loc în cadrul Grupului de lucru pentru evaluarea impactului economic generat de epidemia de coronavirus, constituit la nivelul Guvernului, prin Cancelaria prim-ministrului, împreună cu Administraţia Prezidenţială, prin Departamentul de Politici Economice şi Sociale.

”Ieri, ne-am concentrat pe pregătirea la nivel tehnic a măsurilor de sprijin pentru companiile și angajații afectați de efectele pandemiei COVID-19. Astăzi, vom relua discuțiile tehnice pentru a finaliza forma actelor normative care vor fi adoptate.

Am discutat, apoi, cu reprezentanții sectoarelor economice, cele mai expuse la riscurile generate de Coronavirus: transporturi, turism, HORECA, organizatori evenimente.

Astăzi vom primi datele la nivel de sector pentru evaluarea impactului economic, care vor fi coroborate cu informațiile de la Statistică și Comisia de Prognoză. În cursul zilei de azi, vom avea un raport al stării de fapt în economie în acest moment pentru a stabili sectoarele care necesită măsuri de sprijin și criteriile care vor sta la baza aplicării acestor măsuri.

Tot ieri, am avut o consultare amplă cu reprezentanții companiilor din domeniile economice esențiale pentru buna funcționare a serviciilor către populație: rețele comerciale, lanțuri farmaceutice, utilități, carburanți, bănci, comunicații.

Mesajul lor e că sunt pregătiți cu stocuri pentru perioada următoare. După un vârf al cererii de bunuri și servicii în ultimele zile, situația în momentul de față s-a calmat și sunt semnale că cererea se va tempera în perioada următoare.” - a transmis Dancă pe Facebook.

La final, șeful cancelariei premierului concluzionează că ”nu avem de toate” - făcând aluzie la decarațiile fostului ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu, în perioada Colectiv - însă ”toată lumea este implicată”.

”Nu, nu avem de toate, dar toată lumea este implicată, de la furnizori de servicii până la autoritățile statului, si facem tot posibilul pentru a gestiona cât mai bine această perioadă dificilă pentru România, provocată de o pandemie cu o evoluție încă imprevizibilă la nivel mondial.” - a mai transmis el.

Executivul va pregăti un set de măsuri economice pentru a sprijini societăţile economice afectate de criza generată de noul coronavirus, a susţinut, luni,  într-un comunicat de presă, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri face parte din GLI - ECOROM, grupul de lucru care îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea Cancelariei Prim - Ministrului şi Administraţiei Prezidenţiale, prin Departamentul Politici Economice şi Sociale, unde s-au constituit mai multe grupuri de lucru pentru a veni cu cele mai bune soluţii în aceste vremuri de criză.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO