Iohannis: ”Vă rog pe toți, purtați mască, păstrați distanța, ca să scăpăm de această epidemie”. Ce spune despre interlopi

×
Codul embed a fost copiat

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind rectificarea bugetară cu prim-ministrul Ludovic Orban şi cu ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, informează Administraţia Prezidenţială.

UPDATE 18.00 Președintele Klaus Iohannis a spus despre noul record de cazuri Covid-19 că ”este prea mult, mult prea mult”.

 

- Vă rog pe toți, purtați mască, păstrați distanța, ca să scăpăm de această epidemie.

- Am discutat cu ministrul Sănătății, pentru că am observat un interes deosebit și pe evoluția epidemiei dar și pe tema vaccinului.

Citește și
Cum vor învăța elevii din toamnă. Întâlnire între Iohannis și Guvern, la Cotroceni
Cum vor învăța elevii din toamnă. Întâlnire între Iohannis și Guvern, la Cotroceni
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

- Este important pentru români să știe că la acest moment în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat.

- Însă sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor apropiat să beneficiem de un vaccin. România s-a înscris pentru 10 milioane de doze de vaccin.

Despre situația clanurilor interlope

- Aceste chestiuni sunt foarte îngrijorătoare, am discutat de 2 ori cu șeful poliției și cu ministrul de Interne.

- Se iau măsuri, dar nu trebuie să ne așteptăm să se rezolve peste noapte.

- Prea mulți ani, în timpul guvernărilor PSD, acești interlopi au fost tolerați.

- Acum nu mai sunt tolerați. Însă această luptă împotriva clanurilor interlope este o luptă de durată.

- Am discutat cu responsabilii despre aceste chestiuni și știu că se lucrează foarte serios pentru a combate aceste clanuri, cum le-ați numite, sau crima organizată.

- Eu sunt convins că ministerele implicate vor face ordine, și da, e o problemă de siguranță a cetățeanului, evident.

Despre 5G și Huawei

- Ne dorim rețele sigure, care nu sunt sub controlul unor state cu alte interese decât cele declarate.

- Se lucrează pe o legislație specială pentru a preveni intrarea pe piață a unor firme asupra cărora planează anumite suspiciuni
 

Despre organizarea alegerilor în contextul pandemiei

- Așa funcționează democrația, din când în când sunt alegeri. Ele trebuiau organizate în iunie, acum Parlamentul a decis ca alegerile locale să aibă loc pe 27, nu am stabilit nici eu, nici Guvernul.

- Dacă epidemia nu se agravează și se iau măsuri stricte se pot organiza aceste alegeri. Care e numărul critic când nu se pot organiza asta trebuie să ne spună ministerul Sănătății.

Despre trecerea primarilor PSD la PNL

- Nu văd cu ochi buni aceste racolări. Eu am fost dintotdeauna împotriva traseismului politic, este o boală gravă a politicii românești.

- Haideți mai întâi să vedem moțiunea, să facem consultări și cu certitudine nu vom avea guvern PSD.

Despre moțiunea de cenzură

- Atunci când a fost înlăturat guvernul PSD toată lumea a știut că avem un guvern minoritar, care trebuie să gestioneze afacerile publice până se fac alegeri parlamentare.

- Dacă la început toată lumea a înțeles că cineva trebuie să guverneze, după scurt timp PSD a făcut o pasiune în a depune moțiuni.

- E o măsură pur electoralistă, fără rost, mai e puțin până la alegeri, pentru ce să depui moțiune de cenzură? Eu nu-mi doresc să treacă moțiunea.

- Haideți să vedem mai întâi moțiunea, care este neavenită politic.

- Eu nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar făcut de PSD doar ca să arate că are foarte mulți parlamentari, asta știm și noi.

- Ei nu au nicio soluție dar sunt ahtiați după putere și suferă că nu mai sunt conectați la resursele bugetare.

Despre erorile de la Ministerul Sănătății

- În situații de criză erori se întâmplă. Sub această presiune enormă se întâmplă să comunice anumite date puțin eronate. -

- Eu i-am iertat pentru greșeala prin care m-au expus în fața publicului și oamenii au înțeles că a fost o simplă greșeală de comunicare între două instituții.

Despre Dosarul 10 august

- Consider că acest dosar este extrem de important pentru noi, ca națiune, trebuie să se facă lumină.

- Și eu, și mulți de aici ne-am luptat ani de zile ca să consolidăm o justiție independentă unde politicienii nu se amestecă în dosare.

- Mă rezum la a spune că e bine că dosarul va fi în continuare cercetat în profunzime și la final vom avea o situație clară asupra vinovăției unora sau a nevinovăției altora.

- Pe mine mă interesează ca vinovații să fie trași la răspundere. 

Despre vaccinul împotriva Covid-19 anunțat de Rusia

- România e parte din UE și încheie contracte cu entități din UE. Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin.

Despre testarea masivă a populației

- În România există o testare destul de masivă, a crescut de la câteva sute pe zi la câteva zeci de mii de testări pe zi.

- Avem peste 14.000 de testări din oficiu și peste 8.000 la cerere. Am depășit binișor 20.0000 de testări pe zi, ceea ce ne încadrează între țările unde se testează mult.

- - - - 

Luni, şeful Executivului anunţa că în această săptămână va fi adoptată rectificarea bugetară, relatează Agerpres.

"Rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni. Ministerul Finanţelor a finalizat raportul privind starea economică şi bugetară. (...) Din solicitările pe care le avem, sunt solicitări pertinente de creştere a alocărilor bugetare pe zona investiţiilor, în infrastructura de transport - sunt solicitări la Ministerul Transporturilor, a investiţiilor judeţene şi locale - aici este vorba de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. De asemenea, vom aloca sume suplimentare în domeniul sănătăţii, în domeniul educaţiei şi în domeniul agriculturii, pentru că este necesară o majorare a bugetului Ministerului Agriculturii pentru plata despăgubirilor către fermierii ale căror ferme au fost afectate de secetă, şi mai sunt câteva măsuri în care avem ca obiectiv creşterea bugetului", declara Orban la sediul PNL.

El sublinia că situaţia este una în care constrângerile bugetare sunt foarte mari şi că o să se analizeze cu foarte mare seriozitate fiecare obiectiv de investiţii şi fiecare solicitare de creştere a bugetului.

Ludovic Orban preciza, de asemenea, că încă nu s-a luat o decizie legată de ce ministere vor pierde bani la rectificarea bugetară.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Preşedintele Iohannis: „Școala începe pe 14 septembrie. Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală”
Preşedintele Iohannis: „Școala începe pe 14 septembrie. Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că noul an de învăţământ preuniversitar va începe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală, urmând să existe trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor.

Cum vor învăța elevii din toamnă. Întâlnire între Iohannis și Guvern, la Cotroceni
Cum vor învăța elevii din toamnă. Întâlnire între Iohannis și Guvern, la Cotroceni

În această după-amiază ar trebui să aflăm cum vor merge copiii la școală, din 14 septembrie.

Mesajul lui Iohannis în urma exploziilor devastatoare din Beirut:
Mesajul lui Iohannis în urma exploziilor devastatoare din Beirut: "Sincere condoleanțe familiilor"

La scurt timp după exploziile devastatoare din Beirut, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor victimelor.

Recomandări
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă

Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier, cap de listă al Partidului Stângii Europene. 

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.