Dăncilă, încă o gafă la Guvern: ”Vă mulțumesc pentru toată munca care am depus-o”

Ultima actualizare: 11-10-2019 13:05

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă de exprimare, vineri, într-una din ultimele sale ședințe de Guvern, după demiterea Executivului prin moțiune de cenzură.

Într-un mesaj susșținut în fața miniștrilor săi, Dăncilă le-a mulțumit pentru ”toată munca care împreună am depus-o.”

”Doamnelor și domnilor miniștri, dragi colegi, vă mulțumesc pentru modul în care v-ați implicat, pentru punerea în aplicare a prograului de guvernare, pentru toată munca care împreună am depus-o pentru buna guvernare a țării.” - a spus Dăncilă.

 

Ulterior, în același discurs, Dăncilă a mai făcut o gafă de exprimare, a 2-a. VIDEO AICI!

De asemenea, ea i-a solicitat vineri preşedintelui Klaus Iohannis să desemneze cât mai rapid un premier, care să se prezinte în faţa Parlamentului cu un Cabinet de miniştri şi un program de guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că PSD va lupta pentru ca "alianţa austerităţii", care a pus la cale moţiunea de cenzură, "să nu ajungă să facă României răul de care este în stare".

"PSD îşi va continua lupta (...) şi va lupta în fiecare zi pentru ca această alianţă a austerităţii, care a pus la cale moţiunea de cenzură, să nu ajungă să facă României răul de care este în stare. Este datoria noastră să limităm efectele devastatoare ale haosului în care Klaus Iohannis a aruncat ţara lăsând-o fără viziune, fără un program de guvernare. Sunt un om politic responsabil, îmi doresc stabilitate şi bine atât pentru oameni cât şi pentru ţară. Îmi doresc ca această perioadă de instabilitate politică să se încheie cât mai repede, pentru că acest blocaj generat de preşedintele Iohannis durează de prea mult timp şi afectează România. Aşadar, îi solicit preşedintelui să îşi îndeplinească atribuţiile şi să desemneze cât mai rapid un premier, care să se prezinte în faţa Parlamentului cu un Cabinet de miniştri şi un program de guvernare", a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul Dăncilă ar putea da primarilor 1,4 miliarde de lei

 

Guvernul condus de Viorica Dăncilă ar putea adopta în ședința de astăzi o hotărâre prin care se vor aloca 1,4 miliarde de lei pentru funcţionarea Unităților Admiistrativ Teritoriale (UAT).

Luni, Dăncilă a anunțat că, după moțiunea de cenzură, se va face o rectificare bugetară în ședința de Guvern, însă ea a fost contrazisă de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, care a precizat că nu este o rectificare, ci se va emite o hotărâre de Guvern prin care se vor aloca bani comunităților locale.

Teodorovici a mai spus că este vorba de 1,4 miliarde de lei, bani care sunt necesari funcţionării comunităţilor local: salarii, partea socială legată de persoanele cu dizabilităţi și însoţitori.

El a menţionat că hotărârea de guvern va fi adoptată indiferent de rezultatul moţiunii de cenzură.

Ministrul de Finanțe a completat că se lucrează şi la proiectul bugetului de stat pe 2020 şi la cea de-a doua rectificare bugetară din 2019, ”undeva în cursul lui noiembrie”.

Alte acte normative care ar putea fi adoptate în ședința de Guvern

 

Guvernul ar putea adopta, vineri, un proiect de hotărâre privind reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea", potrivit agendei Executivului.

Potrivit Agerpres, pe agenda şedinţei de guvern se află şi un proiect de hotărâre pentru modificarea art. 11 alin. (1) şi (2) din Hotărârea Guvernului nr. 43/2015 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Fitosanitare şi a anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Alte proiecte de hotărâre prevăd transmiterea unor imobile aflate în domeniul public al statului din administrarea Serviciului de Informaţii Externe în administrarea Regiei Autonome ''Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat'' şi modificarea descrierii tehnice şi actualizarea valorilor de inventar ale unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Cabinetul va mai discuta două proiecte de hotărâre care se referă la modificarea anexei nr.1 la Hotărârea Guvernului nr.1350/2001 privind atestarea domeniului public al judeţului Dâmboviţa, precum şi al municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Dâmboviţa şi altul pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Pavilion de Medicină Operaţională-Politraumă în cazarma 1053 Craiova".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO