Dăncilă: Dacă au fost greșeli la alegeri, și sigur au fost, responsabilii trebuie să plătească

×
Codul embed a fost copiat

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, că așteaptă un răspuns cât mai rapid din partea președintelui Klaus Iohannis privind nominalizările la mai multe ministere, după discuția de la Cotroceni.

Viorica Dăncilă a menționat, în ședința de Guvern de joi, că cei care se fac vinovați de greșeli în ceea ce privește organizarea alegerilor europarlamentare, trebuie să plătească, însă nu dorește să ia decizii pripite.

Prim-ministrul a menționat că este un om echilibrat și va lua deciziile în baza unei analize temeinice a raportelor prezentate de ministerele de Interne și al Afacerilor Externe privind alegerile europarlamentare.

Declarațiile Vioricăi Dăncilă:

- Mulțumesc românilor care au votat duminică. Viitorul României este în comunitatea europeană, o comunitate care s-a bazat întotdeana pe principii democratice.

- Le doresc europarlamentarilor români succes, rolul lor este de a promova interesele românilor.

Citește și
Carmen Dan
Carmen Dan îi răspunde lui Iohannis: ”Nu-mi voi da demisia nici imediat, nici imediat”
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

- Am cerut Ministerelor de Externe și de Interne un raport complet cu privire la desfășurarea alegerilor. Sunt un om echilibrat și corect, care nu vrea să ia decizii pripite. Pe baza acestor rapoarte, voi lua măsuri. Dacă au fost greșeli, și sigur au fost, cei care sunt responsabili trebuie să plătească. Dar nu puteam aplica sancțiuni fără o analiză temeinică. Trebuie să cântărim ce măsuri luăm să nu se mai repete la următoarele alegeri. Dacă este nevoie de noi reglementări, de schimbări, acestea trebuie să le facem împreună cu specialiști.

- Am avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis privind nominalizările pentru mai multe portofolii. Referitor la cele trei portofolii, am discutat fiecare propunere în parte, iar în scurt timp sperăm să avem un răspuns de la Iohannis. 

În ceea ce priveşte rezultatele referendumului, vom lua o decizie care să reflecte voința românilor . Soluția mea reprezintă o modificare legislativă adoptată în Parlament. Majoritatea parlamentară care susține acest Guvern este în continuare puternică.

- Sunt premierul tuturor românilor și îmi voi duce mandatul mai departe.

- Vizita Papei Francisc are loc în perioada în care deținem președinția Comisiei Europene.

- În ședința de azi a Guvernului, vom lua măsuri care să contribuie la două proiecte importante de infrastructură. Este vorba despre centura Capitalei și centura ocolitoare a municipiului Bacău.

La ședința de Guvern participă și Carmen Dan și Teodor Meleșcanu, chemați de Viorica Dăncilă la ea în birou înainte de ședință.

 - Ședința era programată să înceapă la ora 13.00.

Ordinea de zi a şedinţei de Guvern

 

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern din această săptămână se află şi o hotărâre pentru aprobarea amendamentului convenit între Guvernul României şi Agenţia Internaţională de Cooperare a Japoniei la Acordul de împrumut pentru proiectul privind realizarea legăturii reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Otopeni - Bucureşti.

De asemenea, miniştrii vor discuta un proiect de lege pentru aprobarea plăţii cotizaţiei anuale în vederea participării Poliţiei Române la Reţeaua Poliţiilor Rutiere din Europa - TISPOL, dar şi un act normativ privind declasificarea informaţiilor cuprinse în documentele referitoare la activitatea Ministerului Apelor şi Pădurilor.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea plăţii contribuţiei voluntare a României, în lei, la bugetul Centrului Regional al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Diplomaţie Preventivă în Asia Centrală în vederea sprijinirii finanţării proiectului "Consolidarea cooperării în folosirea cursurilor de apă transfrontaliere din bazinul Mării Aral" şi aprobarea plăţii contribuţiei financiare voluntare a ţării noastre pentru perioada 5 aprilie - 31 decembrie 2018 şi anul 2019 către Comitetul de Asistenţă pentru Dezvoltare al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) sunt alte două acte normative care urmează să fie analizate şi adoptate de Guvern.

Memorandumurile de pe ordinea de zi

 

Printre memorandumurile de pe ordinea de zi se numără: memorandumul cu tema "Proiectele prezentate de România în cadrul Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări, Slovenia, 5 - 6 iunie 2019", precum şi memorandumul cu tema "aprobarea raportului negocierii documentelor aferente împrumutului privind îmbunătăţirea rezilienţei şi a răspunsului la situaţii de urgenţă, în valoare de 50 milioane euro, şi aprobarea raportului negocierii documentelor aferente împrumutului privind consolidarea infrastructurii şi a pregătirii pentru situaţii critice de urgenţă, în valoare de 40 milioane euro, acordate României de către Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare; aprobarea semnării textelor negociate ale Acordurilor de împrumut dintre România şi BIRD; acordarea împuternicirilor de semnare a Acordurilor de împrumut ministrului Finanţelor Publice". 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Tăriceanu, despre viitorul PSD-ALDE: ”Am decis o anumită recalibrare a relației”
Tăriceanu, despre viitorul PSD-ALDE: ”Am decis o anumită recalibrare a relației”

ALDE va continua să fie parte a actualei coaliţii de guvernare, a declarat miercuri preşedintele formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu.

Carmen Dan îi răspunde lui Iohannis: ”Nu-mi voi da demisia nici imediat, nici imediat”
Carmen Dan îi răspunde lui Iohannis: ”Nu-mi voi da demisia nici imediat, nici imediat”

Carmen Dan a anunțat, miercuri, de la sediul MAI, că nu are în plan să plece din funcție.

Dăncilă i-a transmis lui Iohannis propunerile de numire a noilor membri ai Guvernului
Dăncilă i-a transmis lui Iohannis propunerile de numire a noilor membri ai Guvernului

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, miercuri, președintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniștri.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.