Sebastian Ghita ramane sub control judiciar in dosarul mituirii lui Iulian Badescu, cu interdictia de a parasi tara

27-08-2015 20:17

Sebastian Ghita FOTO AGERPRES

Deputatul Sebastian Ghita ramane in continuare sub control judiciar, cu interdictia de a parasi tara, in dosarul in care acesta a fost trimis in judecata de procurorii DNA Ploiesti pentru mituirea fostului primar al Ploiestiului, Iulian Badescu.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins, joi, ca nefondata contestatia pe care parlamentarul a formulat-o impotriva deciziei instantei care, anterior, a mentinut aceasta masura, respingand cererea lui Sebastian Ghita de modificare a conditiilor controlului judiciar, in sensul de a i se permite sa paraseasca tara.

Sebastian Ghita a fost trimis in judecata de procurorii DNA Ploiesti intr-un dosar in care este acuzat de dare de mita, instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si spalare de bani.

In acelasi dosar a fost deferit justitiei fostul primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Potrivit DNA, in cursul anului 2013, Badescu, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghita, a acordat ilegal unui club sportiv sustinut de cel din urma - CSU Asesoft Ploiesti - o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local in suma de 1.500.000 lei, care constituie atat prejudiciu adus unitatii administrativ teritoriale, cat si un folos necuvenit obtinut de asociatia respectiva.

Finantarea a avut loc in contextul unei selectii de proiecte privind programul 'Promovarea sportului de performanta', organizata de Clubul Sportiv Municipal Ploiesti, aflat sub autoritatea Consiliului Local Ploiesti.

'Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Badescu Iulian a pretins si primit de la inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situat in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care Badescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de cei doi inculpati', sustine DNA.

Conform procurorilor, Sebastian Ghita a disimulat, in perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, adevarata natura a provenientei imobilului, prin efectuarea unor plati reprezentand cesionarea fictiva a unei marci inregistrate la OSIM, din contul unei firme controlate de acesta catre o societate administrata in fapt de Iulian Badescu.

Ulterior, fostul primar al Ploiestiului a transferat aceasta suma de bani catre o alta societate controlata de deputatul Sebastian Ghita, justificandu-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mita.

Sebastian Ghita mai este urmarit penal sub control judiciar in dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, deputatul fiind acuzat de sprijinire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta, complicitate la schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, spalare de bani, in forma continuata, evaziune fiscala, in forma continuata, coruperea alegatorilor si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata.

De asemenea, Iulian Badescu a mai fost trimis in judecata intr-un alt dosar in care este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata, luare de mita, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia detinuta in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, in forma continuata, folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO