Scandal în Parlament pe tema achizițiilor Unifarm. Orban: "Nu am luat niciodată un capăt de aţă"

Dată publicare: 06-07-2020 18:58
Dată actualizare: 06-07-2020 19:41


În plenul Parlamentului, liberalii şi social-democraţii au strigat unii la alţii şi s-au acuzat de hoţie. Premierul Orban a fost chemat să dea explicaţii în fața aleşilor despre ce s-a întâmplat la Unifarm, unde este în desfăşurare o anchetă de corupţie.

PSD a acuzat Guvernul că, de când a izbucnit pandemia, a girat achiziţia unor materiale de protecţie la preţuri mult mai mari. "Nu am luat niciodată un capăt de aţă" , le-a răspuns Ludovic Orban.

Parlamentarii PSD au acuzat Guvernul ca a cumpărat măşti la preţuri mari şi că a livrat medicilor materiale de protecţie neconforme.

Social-democraţii i-au reproşat lui Ludovic Orban şi că a înlocuit din funcţii manageri de spital numiţi de PSD.

Marcel Ciolacu, preşedinte interimar PSD: "De patru luni vă spunem 'guvernaţi, nu mai furaţi'. Aţi profitat ca să vă îndestulaţi clienţii politici, aţi sfidat suferinţa oamenilor, restricţiile impuse celor de rând, pentru dumneavoastră personal nu au existat reguli şi legi. Toată lumea va trebui să plătească, inclusiv Iohannis care a girat."

Achiziţiile în perioada de pandemie au fost făcute printr-o societate a statului, cu care premierul spune că nu are nicio legătură.

Ludovic Orban, prim-ministru: "PSD caută să arunce în spatele meu, să facă legături fără fundament. Subiectul n-are legătură cu activitatea mea de prim-ministru. Hoţul, adică PSD, strigă hoţii. Nu am luat niciodată niciun capăt de aţă care nu mi s-a cuvenit în funcţiile publice pe care le-am deţinut."

Social-democraţii au înfiinţat şi o comisie de anchetă în care vor să analizeze dacă achiziţiile făcute au fost legale. Fostul director Unifarm, Adrian Ionel, este acuzat de DNA că ar fi cumpărat măşti neconforme şi ar fi cerut 760.000 de euro spaga pentru atribuirea contractului.


VIDEO PROTVPLUS.RO