Robert Negoita, inlocuit cu Gabriela Firea la sefia PSD Bucuresti. Dragnea vorbeste despre scandaluri de santaj in partid

×
Codul embed a fost copiat

Schimbare la cel mai inalt nivel in organizatia social-democrata din Capitala, la Comitetul Executiv National. Robert Negoita s-a retras de la conducerea PSD Bucuresti, in locul acestuia fiind numita presedinte interimar Gabriela Firea.

Scandal mare la varful PSD Bucuresti. Unii lideri de la Capitala il acuza pe primarul sectorului 3, Robert Negoita, ca are inregistrari compromitatoare cu sefi din partid, surprinse la el in hotel, si ca se foloseste de acestea pentru a-i santaja. Negoita neaga toate acuzatiile, iar liderul partidului, Liviu Dragnea, pretinde ca nu stie nimic despre aceste presupuse inregistrari. Marti seara, Negoita si-a dat demisia din fruntea PSD Bucuresti.

Presedintele PSD al sectorului 5, Cristian Rizea, a fost primul care a vorbit, intr-un comunicat oficial despre "valul de amenintari voalate" la adresa unor pesedisti venite din partea lui Robert Negoita. Rizea sugera ca Negoita ar "detine anumite inregistrari video".

Cristian Rizea: "Imi cer scuze, nu vreau sa comentez, avem o sedinta importanta. Nu am nici o caseta. Nu vreau sa comentez, nu e vorba de mine, eu nu am mers nicaieri la Rin."

Robert Negoita a negat acuzatiile.

Citește și
Liviu Dragnea, cover
PSD, gata sa ia o decizie radicala inainte de alegerile locale. "Este inacceptabil ce fac adversarii nostri politici"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Robert Negoita: "Nu va este jena sa intrebati."

Au fost si alti pesedisti care au confirmat informatiile potrivit carora Negoita ar avea filmulete compromitatoare surprinse in hotelul pe care il detine.

Codrin Stefanescu, secretar general adjunct al PSD: “Asta a venit la partid, la Sinaia, si a zis "Daca nu faceti cum va spun eu si schimbati toata conducerea Bucurestiului cu oamenii mei, dau totul si nu-stiu-ce."

Seful partidului pretinde ca nu stie nimic despre acest scandal.

Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca este posibil ca in cadrul CExN al partidului, in care se va discuta situatia organizatiei de Bucuresti, sa rezulte si decizii de excludere. "Trebuie sa punem lucrurile in ordine. Facem niste schimbari, niste reasezari, in asa fel incat organizatia de Bucuresti sa-si regaseasca linistea si determinarea pentru campania electorala de la Bucuresti care reprezinta un obiectiv important pentru orice partid, nu numai pentru noi, si PSD are prima sansa de data asta", a spus Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, subiectul privind santajul cu inregistrari in interiorul partidului trebuie inchis. "Vrem sa inchidem subiectul acesta care nu se bazeaza decat pe presupuneri sau nu se bazeaza pe fapte reale", a aratat liderul social-democratilor, facand aluzie la aparitia in presa a unor presupuse imagini compromitatoare cu primarul Buzaului, Constantin Boscodeala.

Iar informatia ca prin deciziile luate in interiorul PSD in ultima perioada s-ar fi incercat indepartarea "oamenilor lui Victor Ponta" este catalogata de Dragnea ca o ''stire falsa".

"M-am tot uitat si am analizat despre cine e vorba si chiar nu gasesc nume. As vrea sa-mi puneti aceasta intrebare imediat dupa Comitetul Executiv National, sa vedem daca mai e valabila", a afirmat liderul social-democratilor.

Marti seara, in urma unei sedinte de partid, Robert Negoita a pierdut functia de presedinte al PSD Bucuresti, iar Cristi Rizea a fost suspendat pentru sase luni. In locul lui Negoita, coordonatorea social-democratilor din Capitala a fost numita Gabriela Firea. Si Rovana Plumb a fost schimbata din functia de presedinte al Consiliului National. In locul ei trebuia numit Constantin Nita, care a aflat cu doua ore inainte de sedinta ca postul ii va reveni, pana la urma, senatorului Mihai Fifor.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Experiment ProTV: ce s-ar intampla daca pe buletinele de vot ar fi poze cu candidatii. Reactia alegatorilor la Brad Pitt
Experiment ProTV: ce s-ar intampla daca pe buletinele de vot ar fi poze cu candidatii. Reactia alegatorilor la Brad Pitt

La viitoarele alegeri, buletinul de vot ar putea arata ca un album foto. Cel putin, asa vrea un parlamentar.

PSD, gata sa ia o decizie radicala inainte de alegerile locale.
PSD, gata sa ia o decizie radicala inainte de alegerile locale. "Este inacceptabil ce fac adversarii nostri politici"

Liviu Dragnea s-a intalnit miercuri, la Bruxelles, cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, context in care a afirmat ca adversarii politici ai PSD fac presiuni asupra Guvernului pentru ca legislatia electorala sa fie modificata.
 

ALEGERI LOCALE 2016. Strategia PSD:
ALEGERI LOCALE 2016. Strategia PSD: "Nu inventam apa calda". Cine ar putea castiga primaria Capitalei, potrivit sondajelor

Social-democratii incep sambata pregatirile pentru alegerile locale de anul acesta. Momentan, partidul nu are decat 2 candidati certi, la Iasi si la Constanta.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.