Revizuirea Constitutiei. Crin Antonescu: Nu exista posibilitatea sa facem sesiune extraordinara

Dată publicare: 25-06-2013 14:49
Dată actualizare: 28-06-2013 06:46


Crin Antonescu

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marti, raspunzand unei intrebari, ca nu exista posibilitatea convocarii unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pe tema Constitutiei.

El arata ca nu vede ce obiectii de fond ar putea aparea din partea CC sau a Consiliului Legislativ.

Intrebat daca exista posibilitatea sa se convoace o sesiune extraordinara dupa 4-5 iulie, cand se va discuta proiectul de revizuire cu reprezentantii Comisiei de la Venetia, Antonescu a raspuns:

"Nu, pentru ca proiectul odata finalizat intra in procedurile respective, in functie eventual de observatii ale CC sau ale Consiliului Legislativ".

Antonescu a spus ca CC nu se pronunta decat in privinta respectarii limitelor revizuirii, care au fost respectate de Comisia de revizuire.

"Eu nu vad, ca presedinte al Comisiei, ce obiectii de fond ar putea aparea, pentru ca in ce priveste Curtea, ea are a se pronunta in raport cu limitele revizuirii si fara niciun fel de indoiala limitele revizuirii au fost respectate.

Nu ne aflam in fata unui proiect de lege obisnuit, care este judecat de Curte in raport cu o Constitutie in vigoare. Evident ca aici nu ai alt reper decat limitele revizuirii si in sensul acesta nu cred sa fie probleme", a spus Antonescu.

El a precizat ca se doreste sa se lase perioada de vacanta parlamentara pentru dezbatere publica pe un proiect de revizuire conturat.

"Si la inceputul sesiunii, incepand cu prima zi, cu 1 septembrie, proiectul va intra mai intai in Senat, dupa aceea in Camera si va avea loc dezbaterea finala si votul", a spus Antonescu.

Anterior, Ilie Sarbu, liderul senatorilor PSD, declarase in cadrul unui interviu la RFI, ca exista posibilitatea organizarii unei sesiuni extraordinare in Parlament, in luna august, pentru revizuirea Constitutiei.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO