Proiectul de revizuire a Constitutiei va fi inaintat miercuri Consiliului Legislativ

Dată publicare: 25-06-2013 14:22
Dată actualizare: 28-06-2013 06:46


Crin Antonescu

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat ca proiectul legislativ de revizuire a Constitutiei va fi inaintat miercuri Consiliului Legislativ, dupa ce in cursul zillei de marti va fi distribuit grupurilor parlamentare.

"Sunt niste proceduri de parcurs pe care le-am stabilit acum in sedinta Birourilor permanente reunite. Textul, proiectul legislativ de revizuire, va trece azi pe la grupurile parlamentare si probabil in cursul zilei de maine va fi inaintat Consiliului Legislativ", a spus Antonescu.

El a precizat ca, potrivit legii, Consiliul Legislativ are un termen de cinci zile pentru a se pronunta asupra proiectului de revizuire, dupa care acesta va merge la Curtea Constitutionala.

Antonescu a mai spus ca in 4 si 5 iulie va exista o discutie si cu reprezentantii Comisiei de la Venetia, care vor veni la Bucuresti, pe textul proiectului de revizuire, asa cum a reiesit din Comisia de revizuire.

"Noi avem angajata o cunsultare cu reprezentantii Comisiei de la Venetia carora deja le-am trimis textul si, daca a ramas in vigoare - voi verifica, nu mai stiu - era programat ca pe data de 4 si 5 iulie reprezentanti ai Comisiei sa vina aici pentru a avea o prima discutie pe proiectul asa cum a iesit din Comisia de revizuire", a mai spus Antonescu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO