Revizuirea Constitutiei. 10 Mai zi nationala, "Tricolorul" imn si Romania stat membru UE, respinse

Ultima actualizare: 07-06-2013 06:48
constitutia romaniei

Comisia pentru revizuirea Constitutiei a respins, marti, o serie de amendamente, intre care instituirea prin legea fundamentala unei zile nationale de 10 Mai si schimbarea imnului national actual cu "Tricolorul".

Membrii comisiei pentru revizuirea Constitutiei au respins toate amendamentele care ar fi introdus in legea fundamentala o zi nationala de 10 Mai, formulate de senatorul PNL Victor Ciorbea, dar si de grupurile parlamentare al PNL.

De asemenea, a fost respinsa propunerea formulata de senatorii Ioan Ghise, Paul Ichim, Dorin Dobra, Valeriu Boeriu si Ion Luchian pentru ca ziua nationala a Romaniei sa fie stabilita pentru 22 Decembrie. Aceeasi initiatori au mai avut un amendament respins, respectiv ca imnul national al Romaniei sa fie schimbat cu "Tricolorul".

Totodata, membrii comisiei au respins propunerea deputatului Eugen Nicolicea si a senatorului Ioan Toma ca deviza Romaniei sa fie "Nihil Sine Deo".

In plus, comisia de revizuire a Constitutiei a respins amendamentul formulat de grupul minoritatilor nationale pentru ca articolul 10 al legii fundamentale sa fie completat cu mentiunea ca "Romania este stat membru al Uniunii Europene". In cadrul dezbaterilor, majoritatea membrilor comisiei au ajuns la concluzia ca o astfel de precizare sa fie analizata la momentul discutarii articolelor, adoptate in 2003, care fac referire la apartenenta Romaniei la organizatiile internationale.

Citeste și...
Parteneri