Regulamentul Camerei Deputaţilor, modificat de Florin Iordache. Opoziţia a acuzat instaurarea cenzurii în Parlament

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 14 Decembrie 2017 13:21
Categorie: Politic

Coaliţia PSD-ALDE vrea să îşi ducă planul până la capăt, cu orice preţ, şi să modifice legile justiţiei în Parlament până de Crăciun.

Pentru ca totul să fie adoptat, cu viteza luminii, Florin Iordache şi Eugen Nicolicea au modificat Regulamentul Camerei Deputaţilor şi au scurtat timpul de dezbateri în plen.

Opoziţia a acuzat instaurarea cenzurii în Parlament, iar un ales PNL a protestat, lipindu-şi scotch pe gură. În ciuda scandalului, legile justiţiei au fost adoptate şi merg acum la Senat. Ca de obicei în astfel de momente, Liviu Dragnea nu a fost la şedinţă.

De teamă că opoziţia le-ar putea strica planurile cu legile justiţiei, liderii Coaliţiei PSD şi ALDE au găsit soluţia: reducerea la minimum a dezbaterilor în Parlament. Responsabili cu modificarea Regulamentului au fost Florin Iordache şi Eugen Nicolicea. Aceştia au decis că discuţiile asupra unei legi trebuie limitate, iar amendamentele respinse în comisii, supuse la vot la pachet.

Stelian Ion, deputat USR: "Faceţi de râs o tara întreagă, iar Parlamentul îl aruncaţi în derizoriu".

Robert Turcescu, deputat PMP: "E un lucru care va afecta viaţa parlamentara, dezbaterea pentru o perioadă lungă de timp. Nu votaţi ca oile lu' Daea".

Eugen Nicolicea a cerut să ia şi el cuvântul, însă nu pentru a explica raţiunea pentru modificările propuse, ci pentru un anunţ.

Eugen Nicolicea, deputat PSD: "Doamna Cosette Chichirau a venit personal la mine să îmi transmită că se va ocupa personal să intru la puşcărie".

Cosette Chichirau, deputat USR: "Domnul Nicolicea nu a introdus amendamentele în raportul comisiei de modificare a regulamentului. Este un abuz care se sancţionează penal şi doream să îi transmit asta personal".

PSD şi ALDE şi-au văzut de planul bine stabilit şi au votat, la ora 12.00, modificările la Regulamentul Camerei. O oră mai târziu acestea erau publicate în Monitorul Oficial, cu o viteză rar întâlnită, astfel că prevederile puteau fi aplicate. Iar efectul s-a văzut imediat: preşedintele de şedinţă, Gabriel Vlase de la PSD, a propus ca la dezbaterile asupra legilor justitei fiecare partid să aibă la dispoziţie doar cinci minute pentru a-şi spune opinia.

Cătălin Predoiu, deputat PNL:"Nu veţi putea schimba şi acel spirit care s-a instalat şi îl veţi vedea în continuare extrem de activ în ceea ce face... Aveţi răbdare!"

Florin Iordache, deputat PSD: "La încercările de a bloca o independentă a justitei, noi vom demonstra că avem dreptate".

La scandalul de miercuri, Liviu Dragnea a preferat să nu participe. Iar când un deputat a semnalat asta, i-a fost tăiat microfonul.

Raluca Turcan, deputat PNL: "Mă uit şi mă întreb pe unde o fi domnul Dragnea... şi mă întreb dacă, într-un asemenea moment, grupul infrac..."

Legile justiţiei merg acum la Senat, unde PSD şi ALDE vor să le adopte cu o viteză şi mai mare.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat deja că va folosi toate prerogativele constituţionale pentru a bloca intrarea lor în vigoare.

 

CCR a respins sesizările USR şi PNL privind înfiinţarea Comisie speciale pentru legile Justiţiei
CCR a respins sesizările USR şi PNL privind înfiinţarea Comisie speciale pentru legile Justiţiei
VIDEO PROTVPLUS.RO
Traian Băsescu
Băsescu: Brexitul se amână până în 2020. S-a făcut primul pas pentru rămânerea UK în UE
Orban, replică pentru preşedinta CSM: Nu eu sunt cel care afectează independenţa justiţiei
Cioloş: Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte legea recursului compensatoriu
Ponta: Vor mai veni deputaţi de la PSD la Pro România
Ce spune fostul președinte al CCR Augustin Zegrean despre decizia privind protocoalele SRI
Administraţia prezidenţială: România nu are încă buget din cauza incapacităţii Guvernului
Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu: Ar trebui dată o decizie, ce se întâmplă cu cei care au fost condamnaţi
USR consideră că sunt câteva ”lucruri pozitive” în decizia CCR privind protocoalele cu SRI
PSD, atac la Iohannis în scandalul recursului compensatoriu: ”Nu vrea să se caute vinovații”
Prima reacție a lui Iohannis în criza Brexit. Mesaj pentru românii din Marea Britanie
Dăncilă, despre discursul în care Verhofstadt a ameninţat cu articolul 7: "Ostil României"
Băsescu: ”BREXIT – Un vis urât, din care Marea Britanie s-a trezit”