"Regele" Cioaba: Orice comparatie intre mine si Regele Mihai este nepotrivita si neavenita

Ultima actualizare: 30-05-2012 08:12
Florin Cioaba

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioaba a tinut astazi sa vina cu precizari importante, intr-un comunicat de presa, despre comparatia dintre el si fostul suveran, Regele Mihai.

"Am constatat cu stupefactie faptul ca vicepresedintele PDL, Ioan Oltean, s-a folosit de numele meu pentru a-si manifesta nemultumirea vizavi de invitarea Majestatii Sale Regele Mihai in Parlamentul Romaniei la data de 25 octombrie 2011. Consider ca orice comparatie intre mine si Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei este nepotrivita si neavenita", sustine, intr-un comunicat de presa Florin Cioaba.

"Regele tiganilor" isi exprima regretul pentru aceasta alaturare de nume si afirma ca, in timp ce titulatura sa de rege este recunoscuta doar de catre romi, "Regele Mihai este recunoscut ca suveran de catre toti romanii".

"Majestatea Sa a fost sef de stat intr-o perioada extrem de grea si de tulbure pentru Romania. Titlul meu de rege al romilor este recunoscut, si este normal sa fie asa, doar de catre membrii etniei rome, in vreme ce Regele Mihai este recunoscut ca suveran de catre toti romanii si, implicit, si de catre noi, romii", afirma Cioaba in comunicat, citat de Mediafax.

In final, Cioaba face apel la "maturitatea tuturor oamenilor politici din Romania".

"In aceste conditii, fac apel la maturitatea tuturor oamenilor politici din Romania, la mass-media si chiar la simplii cetateni de a nu mai face nici o apropiere intre titlul Majestatii Sale Mihai I de Rege al Romaniei si titlul meu de Rege al Romilor", concluzioneaza el.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, in urma cu cateva zile, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari, ca i se pare "exagerat" faptul ca Regele Mihai se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului, spunand: "Daca maine vine regele Cioaba si ne cere acelasi lucru?".

A doua zi, Oltean a spus ca regreta afirmatiile facute cu privire la prezenta Regelui Mihai intr-o sedinta solemna a Parlamentului, sustinand ca acestea nu reflecta "pozitia" sa "reala" fata de Institutia Regala si Regele Mihai.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO