Reactiile politicienilor la acuzatiile aduse Elenei Udrea. Comentariul lui Ponta si teoria propusa de un fost lider PMP

29-01-2015 16:17

Elena Udrea, Vasile Blaga

Acuzatiile procurorilor DNA la adresa Elenei Udrea ar putea avea ramificatii chiar mai complexe in viata politica

► Victor Ponta
Vasile Blaga
Adrian Papahagi

Victor Ponta: "Singurul meu comentariu..."
Pe contul de Facebook al premierului a aparut o postare la scurt timp dupa iesirea Elenei Udrea de la DNA. "Singurul meu comentariu legat de "Cazul Elena Udrea" - total de acord cu Ciutacu!", este mesajul care trimite la un articol al jurnalistului sus-numit. Articolul foloseste termeni insultatori la adresa "argatilor lui Nuti", indemnandu-i pe sustinatorii acesteia sa nu fie ipocriti.

Vasile Blaga: “Fiecare raspunde cu pielea lui”
Vasile Blaga, pana acum un an seful de partid al Elenei Udrea a fost intrebat cum vede aducerea cu mandat a Elenei Udrea la audieri la DNA. "Nu doresc sa comentez nici acest caz, cum nu le-am comentat niciodata cu oameni aflati in astfel de situatii. Justitia isi face datoria. Nu ai ce sa comentezi aici", a spus liderul Blaga, citat de Mediafax.

"Nu partidul greseste, un om poate sa greseasca, partidul nu greseste", a mai comentat actualul lider liberal faptul ca Udrea a avut calitatea de membru PDL la momentul savarsirii presupuselor infractiuni. De asemenea, el a fost cum a ajuns numele sau sa fie invocat in dosarul Microsoft de Gabriel Sandu, care a sustinut ca "spaga ar fi ajuns la PDL pentru finantarea campaniei electorale".

"Am fost extrem de clar, nu o data, si am spus ca niciodata Partidul Democrat Liberal nu a fost implicat in scandalul acesta. Nici eu, niciodata nu am primit niciun ban de la domnul Sandu si niciodata in istoria PD si pe urma a PDL, niciodata nu a fost conditionata numirea in functii de plati catre partid in vreun fel sau altul. Mai mult, orice om, daca a avut un aport la o campanie electorala, foarte simplu se poate verifica in Monitorul Oficial, in contabilitatea partidului, daca a facut-o legal. Fiecare raspunde cu libertatea lui, pe pielea lui, daca cumva a facut sponsorizari ilegale", a raspuns Blaga.

Adrian Papahagi: “Stia ce facuse, stia ca DNA stie”

Membru fondator si fost lider al PMP, filologul Adrian Papahagi, care s-a retras din partid din cauza ca Udrea a castigat sefia acestuia, a lansat acuzatii dure la adresa ei pe Facebook. “Udrea simtea ca va fi chemata la DNA, fiindca stia prea bine care era sursa puterii si averii ei. Stia ce facuse si stia ca DNA stie”, a scris Papahagi in reteaua sociala

De ce l-a mai dat deoparte pe Tomac pentru a prelua PMP? De ce a determinat retragerea fondatorilor FMP-PMP, cu pretul delegitimarii acestui partid (care ramane delegitimat de lasitate si servilism oricat ar incerca sa se reinventeze)? De ce l-a pus de forma pe Diaconescu sa candideze la prezidentiale si apoi l-a inlocuit?

Simplu. Rolul ei era sa il ajute pe Victor Ponta sa castige presedintia, in schimbul imunitatii. Schema nu a iesit. Ghinion.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26