Fostul premier Emil Boc: Niciodata nu am conditionat numirea unei persoane intr-o functie publica, la Primarie sau Guvern

28-01-2015 15:16

Emil Boc

Fostul premier Emil Boc a declarat ca niciodata in viata sa nu a conditionat numirea unei persoane intr-o functie publica, la Primaria Cluj-Napoca sau la Guvern, de achitarea vreunei sume de bani pentru el sau pentru partid.

Intrebat de jurnalisti cum raspunde afirmatiilor din dosarul Microsoft facute de fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, potrivit carora acesta i-ar fi dat direct sume importante de bani, Emil Boc a spus ca nu are nimic de ascuns.

"Vreau sa fie foarte clar pentru toata lumea: in intreaga mea viata publica, indiferent ca am fost la Primarie sau la Guvern, niciodata in viata mea nu am conditionat numirea unei persoane intr-o functie publica, la Primarie sau la Guvern, sau mentinerea unei persoane in functie publica, la Primarie sau la Guvern, de achitarea unei sume de bani pentru mine sau pentru partid. Acest lucru il spun raspicat, fara echivoc si il voi spune oricui ma va intreba, oricand din zi si din noapte. Pentru ca nu am nimic de ascuns. Niciodata nu am conditionat nici pentru mine, nici pentru partid, mentinerea intr-o functie sau punerea intr-o functie publica a cuiva, astfel incat afirmatiile acelea care au fost facute, din punctul meu de vedere, nu au niciun fel de acoperire si nu imi dau seama de ce au fost facute", a declarat Emil Boc.

Intrebat, in continuare, de ce a fost nominalizat de Gabriel Sandu, Boc a spus ca ar trebui intrebat despre acest lucru fostul ministru al Comunicatiilor. "Niciodata nu s-au achitat sume de bani pentru mine sau pentru partid pentru mentinerea sau pentru punerea intr-o functie, nici la Primarie, nici la Guvern, nici intr-o functie ministeriala sau de secretar de stat sau orice altceva", a sustinut Boc.

Intrebat, mai departe, daca Gabriel Sandu a dat in alte conditii bani pentru partid, Emil Boc a spus ca banii se regasesc in documentele PDL. "Ce a dat, daca a dat, este in scriptele oficiale ale partidului si acelea trebuie consultate", a mai sustinut fostul lider al PDL.

Intrebat daca a fost citat la DNA pe aceasta tema, Boc a raspuns negativ: "Nu am fost inca citat. Daca voi fi citat, evident ca ma voi duce, ca orice cetatean al Romaniei, sa spun ceea ce stiu".

Fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, care a fost recent scos din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu, a venit la DNA, miercuri, pentru a da noi declaratii in dosarul Microsoft, el fiind audiat si zilele trecute de catre procurorii anticoruptie, potrivit unor surse judiciare. Gabriel Sandu le-ar fi spus procurorilor ca el a aflat, in prima parte a anului 2009, ca pentru finantarea PDL si a campaniei electorale a partidului ar fi fost create mecanisme care colectau fonduri din companii inregistrate in jurisdictii internationale, iar de aceste operatiuni s-ar fi ocupat persoane bine pregatite si de incredere, "care reprezinta interesele unor corporatii", declaratiile fiind prezentate in documente citate de televiziunea Antena 3.

"Pana la finalul anului 2009, am aflat si inteles exact aceste mecanisme. Sunt reale, eficiente si bine structurate, iar sursele fondurilor aproape exclusiv sunt bani publici obtinuti prin metode ilegale", le-ar fi spus Sandu procurorilor.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26