"Razboi hibrid" in Romania, potrivit lui Traian Basescu. "Sunt state care ne vor mai slabi, ca sa ne spuna ce sa facem"
Presedintele Partidului Miscarea Populara, senatorul Traian Basescu, a declarat duminica, intr-o emisiune televizata, ca in Romania este o 'atmosfera de razboi hibrid', iar in astfel de momente nu mai trebuie 'sa torni gaz pe foc'.
'Razboiul hibrid inseamna un razboi care nu se duce cu tancurile, nu se duce cu armate regulate, ci se duce cu dezinformare, cu manipulare pana la prabusirea institutiilor statului. Permiteti-mi sa va spun ca una dintre obligatiile presedintelui este ca in astfel de momente sa aiba grija ca statul sa nu colapseze. In astfel de momente nu mai torni gaz pe foc. Opresti focul, ca si batalia politica are o limita pana la care este legitim sa o duci. Cand aceasta batalie este impinsa catre dezagregarea functionarii statului, nu mai e in regula (...) Eu nu sfatuiesc pe nimeni, spun doar o parere", a afirmat Basescu la TVR1.
Fostul sef al statului a mai mentionat ca "nu intotdeauna dusmanul oficial este agresorul", el adaugand ca sunt "state puternice sau foarte puternice" care "au nevoie de noi ca aliat, ca prieten, dar care nu ne vor foarte puternici, ne vor mai slabi, ca sa ne spuna 'faci aia, faci aia'".
Alegeri 2024
13:29
Liderul partidului DREPT face apel la susţinerea Elenei Lasconi şi cere demisia şefilor serviciilor secrete
13:26
„Victoria șoc” a lui Georgescu, în presa străină. „Niciodată nu am văzut o asemenea creștere comparativ cu sondajele”
12:59
Vîlceanu: Trebuie să îşi asume răspunderea toată echipa. Demisia acum, toţi!
12:44
Analistul Cristian Pîrvulescu, despre surpriza rezultatelor din turul I: PSD a căzut în groapa pe care a săpat-o altora
Citeste si: Traian Basescu despre situatia din Romania: Poate fi inceputul unui razboi hibrid
Legat de Ordonanta 13, Basescu a spus, in aceeasi emisiune: N„Daca era in numele aducerii Codului penal si a Codului de procedura penala la zi fata de hotararile Curtii Constitutionale si a directivei 343 a UE, trebuiau sa faca implementare completa si nu a doua, trei articole dand impresia ca este dedicata. Eu va spun ca aceeasi impresie o am si despre proiectul de lege de gratiere. A fost facut foarte ingust, pentru cateva categorii”.
Fostul presedinte a spus ca proiectul privind gratierea ar trebui realizat in Parlament, „cu o plaja foarte larga”. „Eu vad acest proiect de gratiere iesind din Parlament cu o plaja foarte larga care sa-i elibereze de exemplu pe cei care nu au facut fapte cu violente, nu sunt acuzati de pedofilie, nu sunt recidivisti. Iar daca este vorba de condamnari si pagube produse statului, cu plata pagubei pe care au produs-o. Deci, daca nu vor da un spectru larg ambelor abordari, vor fi expusi suspiciunii ca o fac penntru clientela politica”.