Radu Mazare a demisionat din Partidul Social Democrat. Fostul primar ramane in arest preventiv

Ultima actualizare: 30-05-2015 06:53
Radu Mazare - AGERPRES

Radu Mazare a demisionat din PSD, au declarat reprezentanti ai organizatiei judetene ai acestei formatiuni politice. Tot miercuri, ICCJ a decis definitiv ca acesta sa ramana in arest preventiv.

UPDATE Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis miercuri ca Radu Mazare sa fie cercetat in continuare in arest preventiv, in dosarul in care este acuzat de DNA de fapte de coruptie, informeaza Agerpres.

Curtea Suprema a admis o contestatie a DNA, dupa ce Radu Mazare primise pe 22 mai o decizie favorabila din partea instantei privind inlocuirea arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu. Decizia este definitiva.

Radu Mazare mai are o sansa de a iesi din arest, ICCJ avand programat pentru joi discutarea unei alte contestatii a DNA fata de decizia instantei de a nu-i mai prelungi mandatul de arestare fostului primar.

Secretarul executiv al PSD Constanta, Cristinel Dragomir, a confirmat, miercuri, pentru Agerpres demisia lui Radu Mazare.

Recent, Radu Mazare si-a depus anterior demisia din functia de primar al municipiului Constanta, documentul olograf fiind scris in arestul central al Politiei Capitalei si inregistrat la Primaria Constanta vineri, 22 mai.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Constanta, Liviu Tramudana, demisia, transmisa catre Consiliul Local Municipal si Primaria Municipiului Constanta, a fost inregistrata oficial si adusa la cunostinta prefectului judetului Constanta, urmand sa fie prezentata, formal, si in proxima sedinta a Consiliului Local.

Radu Mazare se afla in arest preventiv din 2 aprilie. Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le deschida in Constanta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO