PSD cere OUG pentru impozitarea pensiilor speciale pentru a se acoperi fondurile necesare dublării alocațiilor

Ultima actualizare: 03-06-2020 21:07
Marcel Ciolacu
Pro TV

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, la Parlament, că propune ca impozitarea pensiilor speciale să fie sursa de finanțare pentru dublarea alocațiilor.

Ciolacu îi cere premierului Ludovic Orban să adopte, în ședință de Guvern, o ordonanță de urgență pentru impozitarea pensiilor speciale, banii urmând să fie folosiți pentru acoperirea fondurilor necesare pentru dublarea alocațiilor copiilor.

"Astăzi, pentru a doua oară, Parlamentul României a obligat Guvernul Orban să dubleze alocațiilor copiilor. Considerăm că este suficient de puternic semnalul astfel încât Guvernul trebuie să înțeleagă că trebuie să pună în aplicare această lege, mai ales în contextul scăderii nivelului de trăi al românilor, atât în urma guvernării haotice a lor, dar și în urma pandemiei și lipsei de perspective din parte Guvernului", a spus Ciolacu.

În ceea ce privește discuțiile privind impozitarea pensiilor speciale, Ciolacu a precizat: "Eu am făcut un apel la Biroul Permanent al Camerei Deputaților ca liderii de grup, sunt vreo opt proiecte de lege, conform regulamentului ele trebuie unite.  Decizia comisiilor poate fi de respingere sau aprobare. Dar, mai ales că azi s-au dublat alocațiile și chiar dacă domnul Cîțu spune că economia României este cât a Germania, Franței și Spaniei la un loc, am în'eles tot de la dânsul că nu sunt bani pentru alocații, cred că domnul Orban poate lua o lege a PNL-ului multiinvocată și să facă de îndată o ședință de Guvernului, să aprobe prin OUG această propunere legislativă, și eu îi promit că toată lumea la Monitorul Oficial va aștepta această OUG și de mâine dimineață nu va mai exista nicio pensie specială pe teritoriul României".

Ciolacu a insistat că Guvernul Orban ar putea să facă economia necesară pentru dublarea alocațiilor impozitând pensiile speciale. 

"Începând de azi, dacă președintele promulgă din nou dublarea alocațiilor, legea va trebui pusă în aplicare, nu de la 1 august, nu de anul viitor. Ținând cont de această sumă care apasă pe buget, cred că decât să refuzi dublarea alocațiilor, Guvernul ar trebui să ia act, să dea OUG, să facă economia necesară de la pensiile speciale și să pună în aplicare legea. Când va veni OUG în Parlament, PSD nu va ataca această OUG la CCR sau altundeva și sunt ferm convins că președintele Iohannis o va promulga. Astăzi, pentru a doua oară, s-au dublat alocațiile, aceeași lege. Domnul Orban să nu mai refuze punerea în  aplicare, să dea OUG să impoziteze pensiile speciale și să pună în aplicare legea privind dublarea alocațiilor", a mai spus președintele interimar al PSD.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO