Când ar putea avea loc alegeri locale în România. Anunțul făcut de președintele PSD

Ultima actualizare: 03-06-2020 18:12
Marcel Ciolacu
Pro TV

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a cerut forţelor politice să se reunească la Parlament cât mai repede pentru a promova o lege cu privire la prelungirea mandatelor aleşilor locali şi stabilirea datei alegerilor locale.

"În urma deciziei Curţii Constituţionale, fac apel către toate forţele politice, în cursul săptămânii viitoare să ne reunim la Parlament să putem promova împreună o lege cu privire la prelungirea mandatelor aleşilor locali, cât şi cu privire la stabilirea datei alegerilor. Cu alte cuvinte, jocul pe sub masă şi cu aranjamentele PNL a luat sfârşit. Toate forţele politice trebuie să se reunească şi să promoveze împreună o lege, transparent, în Parlament, constituţională şi care să ţină cont de toate forţele politice şi de toată reprezentarea parlamentară", a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că pe 21 iunie expiră mandatele tuturor aleşilor locali, iar acest lucru îi obligă pe reprezentanţii partidelor parlamentare să înceapă să promoveze această lege în Parlament, pentru a "evita un dezastru în administraţia locală".

"Pe 21 iunie expiră mandatele tuturor aleșilor locali, iar acest lucru ne obligă ca de săptămâna viitoare să începem să promovăm această lege în Parlament, astfel încât din cauza unor jocuri politice meschine să evităm un dezastru în administrația locală. Vreau să avem un proiect de lege comun, semnat de către toţi liderii de grup parlamentar. Aşa este corect", a menţionat Ciolacu.

Ciolacu, despre data alegerilor locale

 

Ciolacu a propus o discuție cu toți liderii politici, dar și cu specialiști care pot lua decizii privind stadiul pandemiei, pentru a se stabili data alegerilor locale.

"După ce discutăm cu toți liderii politici, urmează să luăm o decizie cu privire la alegeri. O să solicităm și de la specialiști care ar fi data, astfel încât românii să nu fie puși în pericol. PNL ar trebui să vină la masa consultărilor și să decidem împreună data cea mai bună, dată care nu pune în pericol viața românilor. Parlamentul ar fi cel care ar trebui să decidă, așa este cel mai democratic", a precizat Ciolacu.

Prețedintele interimar al PSD a adăugat că durata prelungirii mandatelor aleșilor locali se va decide în funcție de data alegerilor.

"Să dăm un maxim cât pot fi prelungite, urmând, dacă există pandemie în continuare sau specialiștii spun că nu este prielnică această dată, tot prin lege se poate prelungi", a mai spus Ciolacu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO