Acuzatii grave de influentare a justitiei, cazul Nicolescu. PSD cere ajutor

Victor Ponta

UPDATE: Scandalul provocat de arestarea presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, a luat amploare, din cauza acuzatiilor lansate de putere si opozitie. PSD si PDL se acuza reciproc de influentarea justitiei in acest caz controversat.

Imediat dupa ce liderul PSD Arges, Constantin Nicolescu, a ajuns la spital, dupa aflarea vestii ca va fi inchis pentru 29 de zile, social-democratii au sarit ca arsi.

Ei au acuzat partidul de guvernamant ca "au orchestrat" arestarea presedintelui CJ Arges.

Mai mult decat atat, Victor Ponta a spus ca PSD cheama "oamenii din toata tara" ca in ziua in care se va judeca recursul la decizia de arestare a a lui Nicolescu sa mearga in fata sediilor PDL si sa ceara sa se faca dreptate.

Acuzatii grave, lansate de PSD

Citește și
Constantin Nicolescu
Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a fost retinut pentru coruptie
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Joi seara, dupa ce Constantin Nicolescu, presedinte al Consiliului Judetean Arges si al filialei PSD Arges, a fost internat la Spitalul Floreasca, liderii social-democrati "s-au mobilizat".

Victor Ponta s-a dus la spital sa-l viziteze si a declarat ca aceasta arestare a fost ordonata politic "de la Traian Basescu si Daniel Morar".

"Am venit sa-i spun in primul rand sa reziste. Sunt o multime de oameni alaturi de el. Si am venit sa-i spun ca cei care au comis o nedreptate vor da socoteala", a declarat presedintele PSD.

Mobilizarea social-democratilor, in jurul colegului Nicolaescu

Astazi, peste 500 de membri ai PSD Arges, primari, viceprimari si consilieri social democrati, s-au adunat in sala Teatrului "Alexandru Davilla" din Pitesti.

Ei au organizat aceasta intalnire in semn de solidaritate cu presedintele organizatiei, Constantin Nicolescu, internat la Spitalul de Urgenta Floreasca.

In Arges s-a dus si Victor Ponta, in jurul orei 13.30, declarand ca nu se lasa speriat de PDL. "Nu ne lasam speriati de PDL, pot sa ne aresteze pe toti cei 20 de milioane de romani, cand cu prima ocazie ii dam jos asa cum am dat si alti dictatori si alte grupuri de mafioti, asa cum sunt cei de acum", a spus Ponta.

Tot el a cerut ajutor din partea societatii civile, membri sau nu ai PSD, carora le-a cerut sa intervina in acest caz.

"Chemam toti oamenii, pesedisti sau nepesedisti, ca luni, daca atunci se judeca recursul lui Nicolescu, sa iasa in fata sediilor PDL din tara si sa ceara dreptate, sa ceara libertatea lui Constantin Nicolescu, sa ceara aplicarea legii", a spus liderul PSD, aratand ca PDL trebuie sa nu mai ceara arestarea opozantilor politici.

De altfel, Adrian Nastase a declarat, joi seara, citat de Mediafax, ca partidul sau ar trebui sa reactioneze in cazul Nicolescu, mentionand ca se mira de faptul ca "oamenii inca nu au inceput sa iasa in strada".

"Daca partidul asta, din care fac si eu parte, nu reactioneaza nici acum, inseamna ca este un partid de mamaliga", a spus Nastase, conform sursei citate.

 

PDL respinge toate acuzatiile. Boc ataca opozitia

Toate acuzatiile lansate de liderii social-democrati au fost respinse de presedintele PDL, Emil Boc. El a declarat astazi ca PSD si PNL au facut, de fapt, un adevarat "show mediatic" din aceasta arestare.

Boc a spus ca tot acest scandal urmareste sa puna presiune politica pe procurori si risca sa submineze credibilitatea justitiei din Romania, inclusiv pe plan international.

Emil Boc a sustinut ca "justitia este independenta si asa trebuie sa ramana" si a precizat ca PDL, indiferent despre cine a fost vorba, nu s-a amestecat niciodata in actele de justitie.

De asemenea, premierul a declarat ca opozitia a initiat "acest circ mediatic" pentru a ascunde o "posibila fapta de coruptie a unui membru important al PSD".

Liderul PDL a spus in final ca regreta starea de sanatate si incidentul de sanatate al presedintelui CJ Arges si ii doreste acestuia sanatate. "Personal, regret starea de sanatate si incidentul de sanatate al presedintelui CJ si ii doresc sanatate", a spus Emil Boc.

Arhiepiscopul Argesului, IPS Calinic, implicat in scandal

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri, referindu-se la situatia presedintelui CJ Arges, ca refuza sa creada in coincidente.

El a afirmat ca senatorul Mircea Andrei (PDL) "a anuntat cu saptamani inainte repercursiunile pe care le vor suferi atat arhiepiscopul de aici, presedintele Consiliului Judetean si orice alta persoana din judet care nu asculta ordinele".

Conform Mediafax, arhiepiscopul Argesului, IPS Calinic, a spus ca ar fi fost amenintat de senatorul Mircea Andrei dupa ce fostul vicar Nicolae Branzea, ruda cu acesta, a fost schimbat din functia de sef de catedra pe care o ocupa la Facultatea de Teologie a Universitatii Pitesti.

In replica, senatorul PDL Mircea Andrei a declarat joi seara ca ii va actiona in judecata pe IPS Calinic si pe liderul PSD Victor Ponta, considerand ca acestia au facut "afirmatii calomnioase, neadevarate" la adresa sa, din interes politic.

 

.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Medici: Constantin Nicolescu a facut accident vascular cerebral minor
Medici: Constantin Nicolescu a facut accident vascular cerebral minor

UPDATE: Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a facut un accident vascular cerebral ischemic, el suferind de hipertensiune arteriala si avand si alte afectiuni coronariene, potrivit diagnosticului anuntat de Spitalul de Urgenta Floreasca.

Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a fost retinut pentru coruptie
Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a fost retinut pentru coruptie

Presedintele Consiliului Judetean Arges a fost retinut miercuri seara de procurorii DNA Pitesti. Constantin Nicolescu este acuzat de luare de mita si trafic de influenta.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.