Proiectul de desfiintare a Consiliului National de Combatere a Discriminarii, aprobat tacit in Camera Deputatilor: "O eroare"

Camera Deputatilor

Proiectul de lege initiat de fostul deputat Bogdan Diaconu, prin care este desfiintat Consiliul National de Combatere a Discriminarii, a fost aprobat tacit de Camera Deputatilor, pentru ca nu a fost discutat in termenul regulamentar de catre for.

Proiectul va merge la Senat, pentru dezbaterea finala.

Presedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat pentru News.ro, ca, cel mai probabil, a fost o „eroare si o neglijenta” din partea deputatilor, el fiind convins ca actul normativ va fi respins de Senat, care este forul decizional.

Legea a ajuns la Camera Deputatilor in mai 2016, primind raport de respingere din partea Comisiei juridice si din partea Comisiei pentru drepturile omului, precum si punct negativ din partea Guvernului.

Proiectul a fost pregatit pentru a intra pe ordinea de zi a plenului inca de pe 8 noiembrie, insa nu a fost discutat din cauza incheierii mandatului fostului Legislativ. Pe 25 noiembrie s-a indeplinit si termenul de adoptare tacita, fapt de care s-a luat act abia la finalul lunii februarie.

Citește și
Bogdan Diaconu - AGERPRES
Presedintele PRU, Bogdan Diaconu, a fost audiat la Parchetul General: "Cat de tare deranjeaza Partidul Romania Unita?!"

Proiectul va merge acum catre Senat, care este for decizional.

Fostul deputat Bogdan Diaconu a depus, in luna mai 2016, o lege prin care Consiliul National al Combaterii Discriminarii ar fi desfiintat, pe motiv ca este "un instrument in mana UDMR", care sustine autonomia teritoriala, Diaconu fiind amendat de Consiliu pentru declaratii homofobe.

"Abrogarea Legii nr. 48/2002 are asadar ca scop desfiintarea CNCD ca institutie bugetara care a facut dovada in decursul anilor ca functioneaza ca o institutie anti-romaneasca si anti-nationala, fiind doar un instrument in mana UDMR si a altor grupuri de interese de a anula valorile romanesti, valorile traditionale crestine si drepturile romanilor in propria tara", se arata in expunerea de motive a proiectului de lege.

Bogdan Diaconu, fost lider al partidului nationalist PRU, spunea ca CNCD sustine, prin deciziile luate, "autonomia teritoriala maghiara".

"CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor romanilor care au luat atitudine impotriva extremismului maghiar. (...) De vreme ce CNCD are o atitudine repetata si constanta impotriva respectarii si apararii unor drepturi constitutionale, a devenit o institutie anti-constitutionala si, ca urmare, trebuie desfiintata", continua Diaconu.

Pe 13 mai 2016, CNCD l-a amendat pe Bogdan Diaconu cu 4.000 de lei pentru declaratii homofobe si discriminarea comunitatii LGBT.

Csaba Asztalos: A fost o neglijenta din partea deputatilor

”Eu cred ca a fost o eroare, o neglijenta la Camera Deputatilor, sunt convins ca la Senat va pica proiectul de lege”, a afirmat presedintele CNCD Csaba Asztalos cu privire la faptul ca proiectul de lege privind desfiintarea Consiliului National de Combatere a Discriminarii a trecut tacit de Camera Deputatilor.

El a mai spus ca reprezentantii CNCD vor explica in comisiile de specialitate din Senat faptul ca proiectul de lege „nu are niciun temei”.

Probabil ca la comisii (in Senat – n.r.) vom fi invitati sa ne spunem punctul de vedere, ni se vor solicita puncte de vedere si vom fi prezenti si o sa explicam ratiunile pentru care acest proiect de lege nu are niciun temei”, a completat presedintele CNCD.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Inregistrare cu Sebastian Ghita si Bogdan Diaconu cantand in noaptea alegerilor:
Inregistrare cu Sebastian Ghita si Bogdan Diaconu cantand in noaptea alegerilor: "Noi suntem romani". VIDEO

Un clip postat pe Facebook ii arata pe liderii PRU Sebastian Ghita si Bogdan Diaconu cantand in noaptea alegerilor, dupa un chef.

Presedintele PRU, Bogdan Diaconu, a fost audiat la Parchetul General:
Presedintele PRU, Bogdan Diaconu, a fost audiat la Parchetul General: "Cat de tare deranjeaza Partidul Romania Unita?!"

Presedintele Partidului Romania Unita (PRU), deputatul Bogdan Diaconu, s-a prezentat joi la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat in calitate de martor.

Deputatul Sebastian Ghita s-a inscris in Partidul Romania Unita. Diaconu:
Deputatul Sebastian Ghita s-a inscris in Partidul Romania Unita. Diaconu: "PRU il asteapta pe Victor Ponta sa ni se alature"

Deputatul Sebastian Ghita s-a inscris in Partidul Romania Unita, a anuntat marti presedintele PRU, Bogdan Diaconu.

Inca un val de traseisti politici a ajuns la PRU. Deputatul Mihai Sturzu:
Inca un val de traseisti politici a ajuns la PRU. Deputatul Mihai Sturzu: "Am ales mai mult cu mintea decat cu sufletul"

Deputatul Mihai Sturzu a declarat ca a luat decizia de a intra in Partidul Romania Unita "mai mult cu mintea decat cu sufletul", mentionand ca ar fi preferat sa candideze independent la alegerile parlamentare.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.