OUG 14, care abroga ordonanta de modificare a CP, aprobata de Senat. Proiectul de lege privind OUG 13, dezbatut in comisie

Ultima actualizare: 17-02-2017 07:10

Senatul a adoptat marti ordonanta de urgenta 14, care abroga dezincriminarea mascata a abuzului in serviciu. Opozitia a cerut ca odata cu votarea ordonantei 14 sa fie respinsa si controversata ordonanta 13, care a scos sute de mii de oameni in strada.

Dar cererea nu a fost aprobata, asa ca ordonanta 13 ramane deocamdata la comisia juridica a Senatului.

Toti senatorii prezenti au votat pentru adoptarea ordonantei de urgenta 14, care impiedica celaltat act normativ, cu numarul 13, sa intre in vigoare. Senatorii PNL si USR au cerut initial ca ambele documente sa fie supuse votului in acelasi timp.

Vlad Alexandrescu, senator USR: "Sa nu facem o fereastra de timp intre discutia de la OUG 14 si OUG 13, ele trebuie sa mearga intotdeauna impreuna, pentru a nu face o posibilitate la care eu nici nu vreau sa ma gandesc de aplicare a unor atacuri in justitie."

Numai ca propunerea a fost respinsa si Senatul a votat.

Traian Basescu, senator PMP: "Parerea mea este ca parlamentul, senatul, ca prima camera sesizata, trebuie sa dea un semnal ca nu ne spune nici presedintele ce avem de facut, nici guvernul, ci sa ne luam puterea de for legiuitor."

In acest timp, proiectul de lege privind ordonanta 13 a fost dezbatuta in comisia juridica a Senatului.

Serban Nicolae, presedintele Comisiei Juridice din Senat: "Este nejustificata graba de a ne pronunta pe ordonanta abrogata. De altfel, la momentul de fata va fi greu sa explicam de ce sesizati cu o propunere, poate imperfecta, poate incorecta."

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor: "OUG 13 este abrogata daca cei din comisie cred altceva, facem orice. Legea pentru ordonanta 14 se va aproba, nu vi se pare ca discutam despre nimic?"

Saptamana viitoare va avea loc o dezbatere mai ampla la Comisia Juridica, pentru ordonanta 13, la care vor participa si ministrul Justitiei si reprezentantii CSM.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO