Primarul USR PLUS din Bacău l-a lăsat fără atribuții pe viceprimar, din același partid. Care ar fi motivul

Ultima actualizare: 31-08-2021 18:36
viceprimar primar Bacau
Facebook/Cristian Ghingheș

Viceprimarul din Bacău, Cristian Ghincheş, a fost lăsat fără atribuţii și acuză presiuni şi jocuri politice din partea primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu, chiar dacă colegi de partid.

Viceprimarul afirmă că i s-a cerut în repetate rânduri demisia pentru a face loc altei persoane, dar, pentru că a refuzat, ”trage ponoasele”. La rândul său, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu susţine că viceprimarul nu şi-a făcut treaba în cele zece luni de mandat.

”Cu părere de rău vă anunţ că de astăzi sunt viceprimar nud. Fără nicio explicaţie, fără niciun reproş sau sancţiune adusă activităţii mele, fără nicio discuţie prealabilă în coaliţie sau în cadrul USR PLUS, primarul Bacăului mi-a retras atribuţiile. Motivele din spatele dispoziţiei de astăzi a lui Lucian Daniel Stanciu Viziteu (pe care l-am ajutat în mod direct să ajungă primar toamna trecută) pot fi multe, dar cred că principalul este faptul că am refuzat să fac un pas în spate în beneficiul găştii lui Necula”, a scris, marţi, pe Facebook, Cristian Ghincheş, citat de News.ro. 

Acesta susţine că de luni bune i se cere demisia.

”De câteva luni bune, primarul Bacăului pune presiune fie să îmi dau demisia, fie să fiu demis astfel încât să mă schimbe din funcţia de viceprimar cu unul dintre oamenii de casă ai fostului primar trimis în judecată de DNA, asta în timp ce acelaşi fost primar a fost pus director interimar la Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) despre care în campanie le spuneam cetăţenilor că o desfiinţăm. Aşa cum am anunţat şi public, am refuzat să particip la acest joc profund neprincipial şi acum trag ponoasele”, a mai afirmat viceprimarul.

Acesta afirmă că la începutul mandatului i-au fost date atribuţii nediscutate iniţial.

”În campanie discutasem foarte clar că mă voi ocupa de învâţământ, tineret, urbanism şi mobilitate urbană, dar peste asta am trecut şi mi-am făcut treaba indiferent de sarcinile delegate. Totuşi, chiar dacă primarul m-a lăsat temporar fără atribuţii (să nu credeţi că nu voi ataca în instanţă dispoziţia de astăzi şi că este definitivă), îmi continui activitatea”, mai afirmă viceprimarul.

”Nu voi mai putea semna, dar voi monitoriza proiectele, mă voi asigura că sesizările sunt luate în seamă şi rezolvate şi că iniţiativele importante pe care le-am început vor fi duse la capăt. Suntem aici pentru comunitate, nu pentru noi şi nici pentru partid sau pentru o camarilă sau alta - că unii au uitat asta odată ajunşi în funcţii, e problema lor. Eu îmi păstrez drumul”, a mai afirmat viceprimarul.

 

Explicațiile primarului Viziteu

 

La rândul său, primarul susţine că viceprimarul nu şi-a făcut treaba.

”Am decis astăzi, alături de colegii din primărie, şi după consultări ample printre colegii şi simpatizanţii care m-au susţinut pentru câştigarea mandatului, să-i retrag atribuţiile viceprimarului Ghingheş, ca urmare a nerespectării angajamentelor pe care şi le-a luat când a ocupat această funcţie. Printre cele mai importante atribuţii pe care i le-am oferit au fost salubrizarea, spaţiile verzi şi situaţia câinilor comunitari. După cum se poate vedea, sunt domenii importante cu un impact major asupra vieţii noastre de zi cu zi şi prin delegarea acestora i-am arătat maximă încredere şi colegialitate domnului Ghinghes. Fix pe aceste domenii am avut cele mai multe critici din partea băcăuanilor”, a scris pe Facebook primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Acesta susţine că s-au primit la primărie, în ultimele luni: 278 de plângeri în care se vorbea despre probleme legate de curăţenia in oraş; 556 de plângeri ce vizau situaţia spaţiilor verzi şi a parcurilor din municipiu; 39 de plângeri ce vizau situaţia câinilor comunitari care au devenit din ce în ce mai violenţi dar şi condiţiile improprii în care erau ţinuţi câinii comunitari la adăpostul primăriei.

”Din păcate, domnul Ghingheş nu şi-a respectat atribuţiile de viceprimar, nu şi-a respectat cuvântul dat băcăuanilor, nu şi-a respectat cuvântul dat echipei din care face parte. De fiecare dată când i-am atras atenţia, domnul Ghingheş a refuzat să discute punctual despre atribuţiile sale (...)

Decizia luată împreună cu colegii mei se bazează strict pe activitatea domnului Ghingheş. Decizia este una pur administrativă, fără nicio altă motivaţie”, a mai scris primarul.

Acesta afirmă că viceprimarul ”a avut 10 luni la dispoziţie pentru a arăta că îi pasă de problemele Bacăului”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO