Prima reacție a lui Victor Ponta după "trădarea" celor din Pro România


Ultimul update: Luni 04 Noiembrie 2019 21:03
Data publicarii: Luni 04 Noiembrie 2019 20:53
Categorie: Stiri Politice
Victor Ponta

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat, marţi seară, că partidul se desparte de parlamentarii care au decis să voteze Guvernul Orban.

El se declară dezamăgit de cei care au mers cu Puterea şi anunţă că Pro România va fi în Opoziţie, pentru că Guvernul Orban ”va face foarte mult rău”.

”A trecut Guvernul PNL Orban. Pro România NU a susţinut acest Guvern (cei câţiva foşti colegi care au votat au decis azi să meargă alături de PNL împotriva deciziei pe care am luat-o împreună - motiv pentru care azi ne despărţim şi mergem mai departe fără ei). Cei care ne acuzau că rămâne ţara negurvernată să se apuce acum de treabă”, a scris, marţi seară, Victor Ponta pe Facebook, potrivit News.ro.

În plus, acesta a făcut câteva observaţii ”la cald”.

”Ca şi în decembrie 2009, avem un Guvern pe care oamenii NU l-au votat, care a trecut de Parlament prin aceleaşi metode ca în 2009 , un Guvern care are ca singură legitimitate sprijinul Preşedintelui şi care nu are nicio competenţă şi nicio soluţie pentru criza economică şi socială care vine. Ca şi în decembrie 2009, sau în decembrie 2015, problemele adevărate şi imediate ale oamenilor nu au contat, doar dorinţa de a pune cât mai repede şi în orice fel mâna pe Putere. Şi obsesia recurentă de a avea şi Preşedinte şi Guvern (şi toate instituţiile Statului) în mâna unui singur Partid «de dreapta»”, a mai scris Ponta.

De ce Pro România nu a votat Guvernul Orban

 

Acesta a explicat că Pro România nu a votat ”ceva ce ştim toţi că nu este bun pentru toţi românii - doar pentru câţiva”.

”Mi-am asumat toate riscurile şi cred că aşa este corect să fac cât timp sunt în viaţa publică! Mă pregătesc în Opoziţie să sancţionăm greşelile unei Puteri incomparabile. Pro România a pornit ca un proiect politic de centru stânga modern, care sprijină doar profesionalismul în guvernare, dispus să lupte cu sistemul politic PSD - PNL păstrând valori de centru stânga europene. Am luptat cu Dragnea şi Dăncilă - nu ne transformăm în slugile lui Orban. Este evident că azi au fost folosite toate forţele împotriva noastră - dar Pro România este o necesitate pentru însănătoşirea politicii de stânga modernă Vom merge în continuare pe drumul nostru. Bătălia adevărată va fi în 2024 - să scoatem din nou ţară din criză (ca în 2012)!”, a mai scris Ponta pe Facebook.

Acesta a prcizat că este profund dezamăgit de faptul că oameni pe care i-a ”sprijinit, promovat, respectat şi apărat nu au rezistat azi în faţa presiunilor”.

”O lecţie despre oameni din care tot nu reuşesc să înţeleg şi să învăţ de ajuns. Păcatul lor este însă că au instaurat un Guvern care va face foarte mult rău - şi oamenii nu îi vor ierta pentru asta. Ne despărţim de aceşti foşti colegi care au ales să fie alături de Putere. Noi rămânem în Opoziţie alături de cei care ne votează şi care au încredere în mine”, a mai scris Ponta.

Guvernul Orban a fost învestit, marţi, cu 240 de voturi ”pentru”, unele dintre voturi fiind ale parlamentarilor Pro România.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
Mădălina Lefter si Dragoș Moldovan vor canta alături de Tudor Chirila in semifinală:"De data aceasta presiunea este un pic mai mare."

05:42
Cum scapi de ridurile de pe gât, mâini și față

Întreținerea tenului este foarte importantă


15:45
Bogdan Dumitraș și Jasmina Răsădean, emoții înainte de a doua semifinală. Ce mesaj au pentru oamenii de acasă

05:06
Andi Țolea si Elena Ilie, pregătiri înainte de a doua semifinală. Ce părere au cei doi despre faptul că vor canta alături de Smiley la scena, vinerea aceasta.

03:10
Ce planuri au vedetele pentru anul 2020

Amalia Năstase: "Îmi propun să am mai multă încredere în mine"


03:46
Casă arsă, reconstruită de echipa "Las Fierbinți"

Echipa "Las Fierbinți" a strâns bani pentru materiale de construcții, muncitori


10:48
Importanța Vitaminei D în sezonul rece

Deficitul de vitamina D afectează sistemul imunitar


05:05
Adrian Enache și fiica lui, Diana Enache, la "ședința cu părinții"

09:33
COZONACUL DE AUR - Ediția de Crăciun - Luminița Gagiu

25:37
Cum s-au îmbrăcat vedetele a la Elle Style Awards 2019

Diana Sar și Nicoleta Nucă de nerecunoscut


05:41