Prima reacție a lui Iohannis în criza Brexit. Mesaj pentru românii din Marea Britanie

Ultima actualizare: 16-01-2019 11:43

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri o primă reacție referitoare la criza politică din Marea Britanie, după ce Parlamentul de la Londra a respins acordul negociat cu UE de guvernul condus de Theresa May.

Șeful statului a declarat că Guvernul Marii Britianii trebuie să-şi clarifice poziţia în această chestiune, pentru că nu s-au epuizat procedurile care pot duce într-un final la aprobarea acestui acord, iar UE e pregătită şi pentru alte variante.

"Nu e cazul de a intra în fibrilaţii", a spus şeful statului într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni.

În opinia șefului statului, rezultatul votului este regretabil. De asemenea, Iohannis i-a asigurat pe românii aflați în Marea Britanie că drepturile lor vor fi apărate.

”Pe de altă parte, foarte mulți români au rude care muncesc acolo și își pun întrebarea ce se întâmplă cu ei. Dacă rămâne acordul, le vor fi asigurate toate drepturile.

Însă suntem pregătiți pentru negocieri care vor duce și înspre alte scenarii. Nimeni nu trebuie să își facă griji pentru ei: suntem aici, suntem pregătiți, vom avea soluții.” - a spus președintele României.

Marți seară, Parlamentul britanic a respins mai mult decât categoric, cu o majoritate de 230 de voturi, singurul plan care există la ora actuală, adică acordul negociat cu UE de guvernul condus de Theresa May.

După această înfrângere istorică și umilitoare, Guvernul se confruntă cu o moțiune de neîncredere în Parlament, care ar putea duce la alegeri generale.

Votul are loc miercuri seară, 16 ianuarie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO