Presedintele Romaniei catre maghiari: "sa fiti mandri de cetatenia romana"

Ultima actualizare: 27-09-2012 16:11
Traian Basescu

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, le-a transmis un mesaj maghiarilor cu ocazia zilei de 15 martie. Seful Statului spune ca intelege sentimentul lor de mandrie in aceasta zi, dar le transmite sa fie mandri si de calitatea de cetateni romani.

"Ziua de 15 martie este comemorata ca ziua de sarbatoare a maghiarilor de pretutindeni, asa cum Ziua Nationala a Romaniei este un moment emotionant pentru fiecare roman, indiferent pe ce meridian al globului s-ar afla".

Asa isi incepe presedintele Traian Basescu mesajul adresat maghiarilor, cu ocazia zilei de 15 martie. 

Seful Statului sustine ca maghiarii au dovedit ca sunt un popor care a luptat pentru libertate si le transmite acestora fericire, bunastare si sa aiba incredere intr-un viitor european mai bun.

In plus, Traian Basescu da asigurari ca relatiile interetnice din Romania vor continua sa fie unele normale.

"In acelasi timp, cred ca trebuie sa fiti mandri si de calitatea dumneavoastra de cetateni romani. Romania este patria comuna a tuturor cetatenilor ei, indiferent de originile acestora. (...) Prezenta reprezentantilor maghiarilor in Parlamentul Romaniei, in administratiile locale si chiar in Guvern, reprezinta garantia ca relatiile interetnice din Romania vor continua in aceeasi sfera a normalitatii", spune Traian Basescu in mesajul postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO