Ziua maghiarilor din Romania, incinsa de declaratii!

Ultima actualizare: 28-10-2012 03:32
Adunarea Generala a Alesilor Locali din Tinutul Secuiesc

Proclamarea maghiarei drept "limba oficiala in tinutul Secuiesc" si a zilei de 15 Martie ca "sarbatoare oficiala de interes local in tinutul Secuiesc" a provocat reactii de toate felurile. In timp ce unii spun ca deciziile sunt legale, altii protesteaza.

"Pasi concreti foarte mari pentru cauza sfanta a autonomiei teritoriale a tinutului Secuiesc", se bucurau vinerea trecuta, organizatorii reuniunii "Adunarea Generala a Alesilor Locali din Tinutul Secuiesc".

Conform Gandul, nu la fel de "fericiti" s-au aratat unii lideri politici fata de deciziile luate in cadrul acestei Adunari.

Liderul UDMR, Marko Bela, a precizat ca adunarea de la Sf. Gheorghe "nu e in niciun fel reprezentativa, nici pentru comunitatea maghiara, nici pentru tinutul Secuiesc", asa ca nu merita analizata. In schimb, el nu a ezitat sa acuze presa de "incitare".

De asemenea, ministrul de Interne, Vasile Blaga, secretar general al PD-L, considera si el ca reuniunea de la Sf. Gheorghe si hotararile adoptate aici nu merita prea multa atentie.

In schimb, europarlamentarul liberal Norica Nicolai, vicepresedinte PNL, considera hotararile adunarii de la Sf. Gheorghe drept "ceva grav, cu totul in afara Constitutiei.."

Citeste mai multe in "Gandul" despre reactiile liderilor politici din Romania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO