Presa straina: Un fost procuror de 39 de ani, admirator al lui Che Guevara, noul premier al Romaniei

07-05-2012 21:28

Ponta Che

Principalele agentii de presa internationale relateaza despre primirea votului de investitura de catre Cabinetul Victor Ponta, notand ca noul Executiv va avea sarcina dificila de respectare a conditiilor convenite cu creditorii internationali.

Associated Press: Parlamentul Romaniei a acordat votul de incredere noului Cabinet de stanga care va trebui sa continue o serie de reforme economice, desi a restabilit partial salariile angajatilor din sectorul bugetar si pensiile care fusesera reduse in cadrul masurilor de austeritate. Romania a contractat un imprumut de 20 de miliarde de euro de la Fondul Monetar International, UE si Banca Mondiala, in 2009.

Reuters: Soarta pe care a avut-o fostul Cabinet al Romaniei, dupa adoptarea masurilor de austeritate, reprezinta un avertisment pentru alte state central si est-europene care au diminuat deficitul atragandu-si nemultumirea populatiei.

Desi noul prim-ministru in varsta de 39 de ani Victor Ponta afirma ca va respecta conditiile acordului cu creditorii internationali, investitorii sunt ingrijorati in legatura cu propunerile sale de relaxare a austeritatii prin restabilirea nivelului salariilor bugetarilor.

France-Presse: Guvernul roman de centru-stanga al premierului Victor Ponta a obtinut luni increderea Parlamentului, promitand continuarea reformelor dar si masuri de corectare a «nedreptatilor sociale» cauzate de austeritate.

AFP: Un fost procuror in varsta de 39 de ani care se declara un admirator al revolutionarului argentiniano-cubanez Che Guevara, Victor Ponta a fost desemnat prim-ministru de presedintele Traian Basescu dupa caderea precedentului Guvern de centru-dreapta.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO