Premierul Viorica Dăncilă trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor și TAROM

18-10-2019 10:26

Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă a dispus, vineri, Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania TAROM S.A., ”în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media”.

Potrivit unui comunicat al Palatului Victoria, acțiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent și are următoarele obiective:

1. Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă la nivelul TAROM SA.

2. Verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.

3.Verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor și obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar la TAROM SA.

Am dispus de urgență efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul și să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituțiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovați trebuie sancționați”, a spus premierul Viorica Dăncilă, conform sursei citate.

Acțiunea premierului vine la scurt timp după ce fosta directoare a companiei Tarom a dezvăluit că şi-a pierdut funcţia pentru că a îndrăznit să îl înfrunte pe ministrul demis al Transporturilor, care i-a cerut un lucru de nepermis şi fără precedent.

Mai exact, să inventeze probleme tehnice şi să țina la sol mai multe curse interne, ca să boicoteze astfel moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie. Într-o postare pe Facebook, Răzvan Cuc, spune despre Madalina Mezei că minte.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO