Dăncilă s-a apărat de acuzații în Parlamentul European. Ce a spus despre amnistie


Ultimul update: Marti 15 Ianuarie 2019 20:12
Data publicarii: Marti 15 Ianuarie 2019 17:03
Categorie: Stiri Politice
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă a avut marți o a doua intervenție dură în Parlamentul European, unde, în fața liderilor europeni, a susținut că Guvernul pe care îl conduce nu a luat nicio decizie împotriva justiției

Șeful Executivului român a spus încă o dată că nu are pe masa de lucru niciun act legislativ referitoare la o amnistie și grațiere.

”Amnistia, am spus de nenumărate ori, nu am niciun act normativ pe masa Guvernului, referitor la acest lucru. Nu vrem să apărăm pe nimeni, vrem doar să protejăm cetățenii a căror drepturi au fost încălcate.

Și m-aș bucura foarte mult ca atunci când vorbim de statul de drept, atunci când vorbim de justiție, să luptăm cu toții împotriva corupției și Guvernul României va face acest lucru, dar în egală măsură să protejăm cetățenii și drepturile cetățenilor care au fost afectați de decizii ale justiției, de protocoale secrete între justiție și serviciile secrete.” - a spus Viorica Dăncilă în plenul Parlamentului European.

De asemenea, premierul român a spus că Guvernul pe care îl conduce nu a luat nicio decizie împotriva justiție, deoarece aceste măsuri se iau în Parlament.

”Eu nu-mi amintesc și nimeni, niciun român nu cred că poate să spună că guvernul României a luat o decizie împotriva justiției. Toate legile referitoare la justiție au fost votate în Parlamentul României, iar Parlamentul României este expresia votului cetățenilor români.” - a spus Dăncilă. 

Ea a vrut să-l asigure pe Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE, că Guvernul cunoaşte bine dosarele şi a subliniat că e nevoie de consens.

În acelaşi timp, mă aşteptam ca un lider de grup politic să vină cu aprecieri legate de agenda europeană, nu pe probleme interne ale unei ţări care tocmai a preluat preşedinţia Consiliului UE. Pentru credibilitate, cred că trebuie să vorbim în cunoştinţă de cauză şi aş vrea să ştiu din partea lui Guy Verhofstadt ce reproşează Guvernului României. În acelaşi timp, îi solicit să-i lase pe români să hotărască singuri, să creadă în onestitatea lor şi să nu încerce să inducă propriile convingeri către români”, i-a spus ea liderului grupului ALDE.

Dăncilă a acuzat-o de dezinformare şi pe Ska Keller, copreşedinta grupului verzilor, care a spus că românii au ieşit în stradă pentru buna guvernare.

”Cred că aţi fost dezinformată legat de buna guvernare”, i-a spus Dăncilă, prezentând câteva cifre care ar demonstra buna guvernare: creştere economică peste 4%, deficit economic 2,92%, şomaj sub 4%, investiţii crescute cu peste 10%.

Cred că asta înseamnă buna guvernare şi cred că dezinformările unor colegi din Parlamentul European au indus această percepţie”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Acesta a fost al doilea discurs al premierului Dăncilă în faţa Parlamentului European, marți, unde a prezentat priorităţile preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

În primul discurs, șeful Executivului de la București a spus că românii se simt nedreptățiți când România este criticată de Uniunea Europeanăpentru aspecte care sunt firești în alte state membre”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Mădălina Lefter si Dragoș Moldovan vor canta alături de Tudor Chirila in semifinală:"De data aceasta presiunea este un pic mai mare."

05:42
Cum scapi de ridurile de pe gât, mâini și față

Întreținerea tenului este foarte importantă


15:45
Bogdan Dumitraș și Jasmina Răsădean, emoții înainte de a doua semifinală. Ce mesaj au pentru oamenii de acasă

05:06
Andi Țolea si Elena Ilie, pregătiri înainte de a doua semifinală. Ce părere au cei doi despre faptul că vor canta alături de Smiley la scena, vinerea aceasta.

03:10
Ce planuri au vedetele pentru anul 2020

Amalia Năstase: "Îmi propun să am mai multă încredere în mine"


03:46
Casă arsă, reconstruită de echipa "Las Fierbinți"

Echipa "Las Fierbinți" a strâns bani pentru materiale de construcții, muncitori


10:48
Importanța Vitaminei D în sezonul rece

Deficitul de vitamina D afectează sistemul imunitar


05:05
Adrian Enache și fiica lui, Diana Enache, la "ședința cu părinții"

09:33
COZONACUL DE AUR - Ediția de Crăciun - Luminița Gagiu

25:37
Cum s-au îmbrăcat vedetele a la Elle Style Awards 2019

Diana Sar și Nicoleta Nucă de nerecunoscut


05:41