Dăncilă s-a apărat de acuzații în Parlamentul European. Ce a spus despre amnistie

Ultima actualizare: 15-01-2019 20:12
Viorica Dancila
Agerpres

Premierul Viorica Dăncilă a avut marți o a doua intervenție dură în Parlamentul European, unde, în fața liderilor europeni, a susținut că Guvernul pe care îl conduce nu a luat nicio decizie împotriva justiției

Șeful Executivului român a spus încă o dată că nu are pe masa de lucru niciun act legislativ referitoare la o amnistie și grațiere.

”Amnistia, am spus de nenumărate ori, nu am niciun act normativ pe masa Guvernului, referitor la acest lucru. Nu vrem să apărăm pe nimeni, vrem doar să protejăm cetățenii a căror drepturi au fost încălcate.

Și m-aș bucura foarte mult ca atunci când vorbim de statul de drept, atunci când vorbim de justiție, să luptăm cu toții împotriva corupției și Guvernul României va face acest lucru, dar în egală măsură să protejăm cetățenii și drepturile cetățenilor care au fost afectați de decizii ale justiției, de protocoale secrete între justiție și serviciile secrete.” - a spus Viorica Dăncilă în plenul Parlamentului European.

De asemenea, premierul român a spus că Guvernul pe care îl conduce nu a luat nicio decizie împotriva justiție, deoarece aceste măsuri se iau în Parlament.

”Eu nu-mi amintesc și nimeni, niciun român nu cred că poate să spună că guvernul României a luat o decizie împotriva justiției. Toate legile referitoare la justiție au fost votate în Parlamentul României, iar Parlamentul României este expresia votului cetățenilor români.” - a spus Dăncilă. 

Ea a vrut să-l asigure pe Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE, că Guvernul cunoaşte bine dosarele şi a subliniat că e nevoie de consens.

În acelaşi timp, mă aşteptam ca un lider de grup politic să vină cu aprecieri legate de agenda europeană, nu pe probleme interne ale unei ţări care tocmai a preluat preşedinţia Consiliului UE. Pentru credibilitate, cred că trebuie să vorbim în cunoştinţă de cauză şi aş vrea să ştiu din partea lui Guy Verhofstadt ce reproşează Guvernului României. În acelaşi timp, îi solicit să-i lase pe români să hotărască singuri, să creadă în onestitatea lor şi să nu încerce să inducă propriile convingeri către români”, i-a spus ea liderului grupului ALDE.

Dăncilă a acuzat-o de dezinformare şi pe Ska Keller, copreşedinta grupului verzilor, care a spus că românii au ieşit în stradă pentru buna guvernare.

”Cred că aţi fost dezinformată legat de buna guvernare”, i-a spus Dăncilă, prezentând câteva cifre care ar demonstra buna guvernare: creştere economică peste 4%, deficit economic 2,92%, şomaj sub 4%, investiţii crescute cu peste 10%.

Cred că asta înseamnă buna guvernare şi cred că dezinformările unor colegi din Parlamentul European au indus această percepţie”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Acesta a fost al doilea discurs al premierului Dăncilă în faţa Parlamentului European, marți, unde a prezentat priorităţile preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

În primul discurs, șeful Executivului de la București a spus că românii se simt nedreptățiți când România este criticată de Uniunea Europeanăpentru aspecte care sunt firești în alte state membre”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO