Premierul Orban, despre documentul managerului Cercel: ”O stupiditate mai mare nu am văzut”

23-04-2020 12:16


Ludovic Orban

Prim-ministrul Ludovic Orban a criticat în termeni duri documentul aparţinând managerului Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel.

 

Premierul a spus că nu a văzut ”o stupiditate mai mare”

"Aceea este o năstruşnicie. O stupiditate mai mare nu am văzut. Nu ştiu dacă l-aţi citit. Zici că e făcut în anii '50, cu 'la fiecare după nevoi', cu statul care se ocupă de tot, preia distribuţia de energie electrică, de apă, utilităţi, nu mai plăteşte nimeni taxe. Statul rezolvă tot. Aia e o nebunie, vă spun sincer. Nici nu trebuia luat în serios. Iar chestiunea aceea - chiar stau şi mă întreb dacă a apărut întâmplător sau nu - cu carantinarea părinţilor şi bunicilor noştri, cu ruperea de familii, acestea sunt lucruri de o gravitate extremă care nu trebuie tratate numai cu un zâmbet, ci şi cu măsuri", a arătat Orban într-o declaraţie de presă susţinută după ce a efectuat o vizită la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".

Șeful Executivului a mai subliniat faptul măsurile de relaxare a restricţiilor impuse prin ordonanţe militare îi va include pe toţi cetăţenii, deci şi persoanele de peste 65 de ani.

El a mai spus că documentul aparţinând managerului Institutului "Matei Balş", prin care se propunea ca vârstnicii să fie izolaţi încă trei luni, nu are nicio legătură cu deciziile Guvernului.

Doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de boli infecționase “Matei Balș” din București, a propus luni un proiect care prevedere izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru 3 luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor.

 

Și președintele Klaus Iohannis l-a taxat extrem de dur pe Streinu- Cercel, în timp ce ministrul Sănătății ia în calcul demiterea lui Cercel de la conducerea Institutului Matei Balș.

 

 

Sursa: C.M.

VIDEO PROTVPLUS.RO