Premierul Orban, despre documentul managerului Cercel: ”O stupiditate mai mare nu am văzut”

Ultima actualizare: 23-04-2020 12:29
Ludovic Orban
Pro TV

Prim-ministrul Ludovic Orban a criticat în termeni duri documentul aparţinând managerului Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel.

 

Premierul a spus că nu a văzut ”o stupiditate mai mare”

"Aceea este o năstruşnicie. O stupiditate mai mare nu am văzut. Nu ştiu dacă l-aţi citit. Zici că e făcut în anii '50, cu 'la fiecare după nevoi', cu statul care se ocupă de tot, preia distribuţia de energie electrică, de apă, utilităţi, nu mai plăteşte nimeni taxe. Statul rezolvă tot. Aia e o nebunie, vă spun sincer. Nici nu trebuia luat în serios. Iar chestiunea aceea - chiar stau şi mă întreb dacă a apărut întâmplător sau nu - cu carantinarea părinţilor şi bunicilor noştri, cu ruperea de familii, acestea sunt lucruri de o gravitate extremă care nu trebuie tratate numai cu un zâmbet, ci şi cu măsuri", a arătat Orban într-o declaraţie de presă susţinută după ce a efectuat o vizită la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".

Șeful Executivului a mai subliniat faptul măsurile de relaxare a restricţiilor impuse prin ordonanţe militare îi va include pe toţi cetăţenii, deci şi persoanele de peste 65 de ani.

El a mai spus că documentul aparţinând managerului Institutului "Matei Balş", prin care se propunea ca vârstnicii să fie izolaţi încă trei luni, nu are nicio legătură cu deciziile Guvernului.

Doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de boli infecționase “Matei Balș” din București, a propus luni un proiect care prevedere izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru 3 luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor.

 

Și președintele Klaus Iohannis l-a taxat extrem de dur pe Streinu- Cercel, în timp ce ministrul Sănătății ia în calcul demiterea lui Cercel de la conducerea Institutului Matei Balș.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!