Situația neschimbată la noul sediu pentru pașapoarte. Premierul, în vizită

Ultimul update: Joi 24 August 2017 16:16
Data publicarii: Luni 21 August 2017 10:18
Categorie: Politic

Într-un sezon de cumplită aglomeraţie la ghişee, bucureştenii au inaugurat noul sediu pentru eliberarea paşapoartelor, amenajat într-un mall din cartierul Militari.

Obişnuiţi să stea la coadă ore în şir, sute de oameni s-au aşezat la rând încă de la ora 8, când s-a deschis centrul comerical.

Noul sediu numără 20 de ghişee pentru preluarea cererilor şi 3 pentru eliberarea paşapoartelor. În schimb, pentru plata taxei, cei 4 funcţionari prezenţi au fost depăşiţi de situaţie.

Iată care era atmosfera azi dimineaţă în noul sediu al direcţiei de paşapoarte Bucureşti deschis într-un centru comercial situat pe buleveardul Timişoara. Cei care au dorit să depună cererea pentru obţinerea paşaportului, trebuiau să coboare mai întâi la demisol, unde se achita taxa, apoi să urce la etajul doi unde se preiau documentele şi se fac fotografiile.

Înghesuiala pe care o vedeam aproape zilnic la sediul din Ilfov, Pipera, pare că s-a mutat acum aici. Funcţionarii, îmbrăcaţi toţi în uniforme, fiind pentru ei un eveniment festiv, încearcă o explicaţie.

Comisar şef Dan Marius: "Aripa dreapta nu se prezintă nimeni, de ce? Primele 20 de bonuri, din ce am văzut eu, nu aveau chitanţă platita".

Autorităţile speră că noul sediu ne va scapă de cozile infernale de până acum, însă la o privire mai atentă, lucrurile par neschimbate.

Odată cu noul sediu le-au închis pe cele de sector. Pentru obţinerea paşaportului, oamenii vor avea la dispoziţie doar două sedii - cel din Pipera şi cel din Piaţa Amzei.

 

Reporter: "Au fost angajaţi oameni în plus? Ştiam că aici era problema, erau puţini şi lucrau în ture"
Adrian Petcu, prefectul Municipiului Bucureşti: "Nu, funcţionăm cu angajaţii serviciului de paşapoarte Bucureşti, iar prin dispoziţia ministrului s-a prelungit programul pe perioada această de vârf până la ora 18:30 zilnic."

Degeaba au deschis autorităţile 20 de ghişee pentru eliberarea paşapoartelor, pentru că tot nu am scăpat de cozi. Acestea se formează la ghişeul trezoreriei, unde sunt doar 4 angajate.

La cozi au apărut şi persoane care achitau taxa pentru ... alţii. Unii oameni susţin că aceştia ar fi cerut bani pentru asta.

La marea inaugurare a apărut şi premierul României, care a vrut să afle de la cei prezenţi dacă sunt mulţumiţi. Tudose a mers şi în două birouri pentru a vedea condiţiile de acolo.

"În sfârşit sunt condiţii civilizate. Oamenii nu mai sunt nevoiţi să stea în soare şi în căldură, ba chiar pot să bea şi o cafea şi să mânânce pentru că birourile sunt pe acelaşi etaj cu restaurantele", a declarat premierul, potrivit News.ro.

Zeci de oameni s-au aşezat la coadă încă înainte de ora 8.30, când s-a deschis noul sediu din mall-ul Plaza România din Bulevardul Timişoara. În momentul în care s-au deschis uşile mall-ului, oamenii au luat-o la fugă spre cele două birouri de eliberare a paşapoartelor, aflate la parter şi la etajul al doilea.

Până în jurul orei 10.00, au fost depuse peste 200 de cereri de eliberare a paşapoartelor.

Noul sediu al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Bucureşti va prelua activitatea a trei puncte de lucru din Capitală, respectiv cele situate în strada Ion Ţuculescu, numărul 42B, Sector 3, strada Străduinţei, numărul 1, Sector 4 şi strada Virtuţii, numărul 1-3, sector 6. Acestea şi-au încetat activitatea odată cu deschiderea noului sediu.

Programul normal pentru depunerea documentelor şi ridicarea paşapoartelor este între orele 8.30 şi 16.30 în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri, respectiv 8.30 – 18.30 pentru ziua de marţi, iar, la solicitarea ministrului Carmen Dan, programul de lucru a fost prelungit pentru luna august, astfel că activitatea cu publicul se va desfăşura în fiecare zi lucrătoare de la ora 8.30 până la ora 18.30.

Taxele pentru eliberarea paşapoartelor pot fi achitate la ghişeul de Trezorerie deschis la nivelul -1 al centrului comercial, precum şi la unităţile bancare existente la acelaşi nivel, prin transfer bancar. De asemenea, rămân valabile şi celelalte modalităţi de plată: on-line - prin serviciile puse la dispoziţie de unităţile bancare şi prin mandat poştal la oficiile poştale.

Cetăţenii vor putea depune cereri şi ridica paşapoarte şi de la celelalte două puncte de lucru ale Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Bucureşti din Şoseaua Pipera, numărul 49 şi din Piaţa Amzei, numărul 13.

La toate cele trei sedii se vor elibera atât paşapoarte simple electronice, cât şi paşapoarte simple temporare.

Conform sursei citate, punctele de lucru ale Serviciului de Paşapoarte situate în strada Ion Ţuculescu, numărul 42B, Sector 3, strada Străduinţei, numărul 1, Sector 4 şi strada Virtuţii, numărul 1-3, sector 6, îşi încetează activitatea odată cu deschiderea noului sediu.

 

PNL vrea ca ministrul Carmen Dan să dea explicaţii în Parlament pentru scandalul de la paşapoarte
PNL vrea ca ministrul Carmen Dan să dea explicaţii în Parlament pentru scandalul de la paşapoarte
VIDEO PROTVPLUS.RO
Tariceanu
Comisia juridică din Senat a stabilit data audierii lui Tăriceanu, acuzat de luare de mită
LIVE, ora 13: Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă
Ludovic Orban: "Papagalul zilei este Fifor. Dragnea e ca la vânătoare”
Viorica Dăncilă: "Domnul Tudorel Toader, în urma evaluării, are o activitate bună"
Dragnea, despre gestul lui Iordache: Nu mi-a plăcut. Cred că s-a inspirat din ce a spus Iohannis
Dragnea, întrebat despre partidele de vânătoare cu acționarii Tel Drum: ”Câteodată îţi pare rău după Kovesi”
liviu dragnea
Dragnea, reacție la raportul MCV: Vreau ca România să acţioneze ca fiecare stat din UE. Mai multe, mâine
Florin Iordache ar fi arătat din nou un gest obscen în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor
PNL va cere sancționarea lui Iordache cu tăierea indemnizaţiei de deputat pentru gesturile obscene
Surse: Ilan Laufer, propus vicepremier şi ministru al Dezvoltării
Băsescu: Dragnea nu face, din laşitate, cea mai importantă schimbare - Dăncilă
Gabriela Firea a demisionat din funcția de preşedinte interimar la PSD Bucureşti