Sorin Grindeanu, dupa motiunea de cenzura. "Viitorul premier sa nu creada in prietenia cu Liviu Dragnea". VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Seful guvernului PSD-ALDE demis prin motiune de cenzura de PSD si ALDE a facut primele declaratii, dupa votul din Parlament.

Premierul Sorin Grindeanu a spus ca primul sfat pe care i l-ar da viitorului premier este sa nu creada in prietenia cu Liviu Dragnea.

De asemenea, intrebat daca crede ca Liviu Dragnea sau aproiatii liderului PSD s-ar putea razbuna pe el, premierul a spus ca marea problema tocmai aceasta a fost, ca nu aveau cu ce si ca spera ca "s-a depasit acel moment", desi nu este "foarte sigur".

Sorin Grindeanu a afirmat insa ca este sigur ca nu s-a depasit momentul fricii. "Frica pe care o aminteam si la Timisoara, si astazi in parlament", a adaugat Sorin Grindeanu.

Premierul a mai fost intrebat si ce va face in continuare, daca va ramane la Bucuresti sau va merge acasa la Timisoara, raspunzand ca in zilele urmatoare va merge, cu siguranta, acasa.

Citește și
motiune
Primele nume vehiculate in PSD pentru postul de premier. Iohannis convoaca luni partidele la Cotroceni pentru consultari
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

De asemenea, Grindeanu a afirmat ca va ramane in PSD, care nu inseamna nici Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu si care nu trebuia sa treaca prin asemenea incercare, sa dea jos proriul Guvern, pentru ca asa vrea un singur om. El a mai afirmat ca spera ca in sase luni sa nu ajungem intr-o situatie simlara, pentru ca Romania nu merita.

"PSD nu inseamna nici Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu si nu trebuia sa treaca prin asemenea incercare, sa dea jos propriul guvern pentru ca asa vrea un singur om. Sper ca in 6 luni sa nu ajungem intr-o situatie simlara, Romania nu merita asa ceva", a afirmat Grindeanu.

Premierul le-a multumit tuturor ministrilor, spunand ca trebuie sa vina la serviiciu pana la numirea unui noi Guvern. De asemenea, Grindeanu i-a multumit lui Victor Ponta pentru ca a fost alaturi de el.

Premierul a mai spus ca el a ales calea cea mai grea, sa nu accepte functii, iar acum isi va face datoria pana la capat, pana cand Romania va avea un guvern functional.

Declaratiile premierului demis, Sorin Grindeanu:

- o sa imi fac datoria pana la capat, pana cand tara va avea un guvern functional

- astept pana cand Parlamentul va adopta noul Guvern

- sper ca votul de azi sa nu fie o mare greseala iar PSD sa numeasca viitorul premier, important e sa iesim din acest blocaj si sa transmitem ca Romania ramane un mediu stabil si predictibil.

- PSD nu inseamna Liviu Dragnea, nu inseamna nici Sorin Grindeanu. Voi ramane in PSD, care nu trebuia sa-si dea jos propriul premier pentru ca asa vrea un singur om

- sper ca in 6 luni de zile sa nu ajungem intr-o situatie similara, Romania nu merita asa ceva

- ministrii sa vina la serviciu si sa isi faca datoria 

Premierul a raspuns apoi la intrebari:

- toata aceasta nebunie politica ar putea sa duca la pierderea guvernarii de catre PSD. Aceste lucruri au fost riscate de cei care le-au facut.

- sunt de 21 de ani in PSD, nu ma schimb peste noapte, nu imi schimb partidul. E datoria fiecaruia fata de noi, dupa aceea fata de altii

- am discutat inainte de motiune cu Liviu Dragnea, fiecare dintre noi ne-am pastrat punctele de vedere

- nu as vrea sa speculez despre viitorul premier. Discursul de azi al lui Liviu Dragnea a fost despre ce a facut dansul.

- am discutat cu presedintele, nu va pot spune ce

- Victor Ponta va ramane pana la finalul mandatului, cand Parlamentul va aproba noul Guvern - asta daca se va pastra numarul de zile care sa nu duca la incompatibilitate

- e foarte bine ca se organizeaza CEx in acest week-end, poate asa multi dintre cei carora li s-au promis functii - erau cel putin 5 prim-ministri azi - o sa vada adevarul. Daca va fi o decizie transparenta. M-as bucura sa fie asa, dar m-as mira.

- cred ca ministrii care au votat motiunea au votat impotriva lor. S-au facut lucruri bune, faptul ca vii si nu sustii acele lucruri bune pentru mine e un mare semn de intrebare. Eu am facut un apel - daca tot e asa de mare incredere, de ce trebuie sa fie votul controlat. Au fost vreo 4 randuri de controale pana sa ajungi la urna de vot. E o tehnica.

- daca as fi in locul lui Liviu Dragnea, eu nu i-as mai pune pe acesti ministri

- la Vila Lac 1 m-am intalnit cu Ponta, parlamentari din Timis, Caras, Nicu Banicioiu

- eu l-am informat pe presedinte despre votul din Parlament, cum era absolut normal si apoi am avut o discutie telefonica.

- nu vreau sa intru in detalii despre functia care mi-a fost oferita, am preferat sa aleg aceasta cale, pentru ca o consider calea corecta. Calea usoara ar fi fost sa ma inteleg cu cei care mi-au propus. Nu as fi fost corect fata de mine.

- am primit diverse SMS-uri, mesaje, telefoane, nu cred ca e foarte important

- raman in aceasta functie, important pentru mine si romani e sa guvernam pana se va instala noul Guvern.

- majoritatea e discutabila, imi doresc ca noul premier sa fie PSD

- as fi dat Ordonanta 14. Pana sa se ajunga la OUG 13, puteau fi facute alte lucruri. Eu chiar am crezut ceea ce mi s-a spus, ca o sa am langa un prieten care ma va ajuta. Eu nu m-am autopropus, am fost chemat, primul meu raspuns a fost nu, aveam lucruri de facut la Timisoara. M-au rugat colegii mei, am inteles.

- dupa Ordonanta am spus ca eu vreau sa renunt, ca nu cred ca e normal sa mai raman. Cu rugaminti ale aceluiasi CEx, mi s-a spus ca am sustinerea. Am inteles ca era de datoria mea sa raman. 

- imi doresc sa fie de la PSD urmatorul premier. Stiu vreo 5 care sunt "to be elected", mi-as dori sa nu existe agende si scopuri ascunse, pentru ca eu am avut aceasta senzatie in ultima luna cand mi s-a si spus "Tu chiar nu stiai ca e un Guvern de sacrificiu?" Nu, eu cred ca ne-am facut treaba

- pana cand domnul Dragnea nu va intelege ca prim-ministrul e al Romaniei, nu al PSD

- in aceste zile nu i-am raspuns doamnei Firea. Nu o sa raspun nici acum la toate atacurile din aceste zile

- zilele urmatoare o sa merg la Timisoara sa imi vad familia

- nu mi-e clar ce statut am in PSD. Hartia nu venise la Timis. 

- nu s-a depasit momentul fricii

- o agenda ascunsa ar putea fi legata de faptul ca si urmatorul prim-ministru sa stea tot 5 luni, pana scoatem o evaluare care nu are legatura cu realitatea, dam jos propriul guvern. Se pare ca unii dintre colegii mei erau informati de asa ceva. 

- am vazut ca unii lupta cu sistemul. Te simti vinovat cand ai ceva de ascuns. Am dat declaratii in care cred ca am clarificat. Cand eram viceprimar nu am raspuns de problemele de patrimoniu. De partea cealalta, e treaba Ministerului Justitiei, sa clarifice

- ii transmit viitorului premier sa nu creada in prietenia cu Liviu Dragnea

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
CTP, dupa demiterea Guvernului:
CTP, dupa demiterea Guvernului: "Motiunea a trecut, PSD a pierdut. Grindeanu a avut o propozitie memorabila"

Dupa ce motiunea de cenzura a fost adoptata, cu 241 de voturi "pentru", Guvernul Grindeanu a fost demis. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a intrat in direct la Stirile ProTV  pentru a comenta acest aspect. 

Primele nume vehiculate in PSD pentru postul de premier. Iohannis convoaca luni partidele la Cotroceni pentru consultari
Primele nume vehiculate in PSD pentru postul de premier. Iohannis convoaca luni partidele la Cotroceni pentru consultari

Toate privirile se vor muta acum catre Palatul Cotroceni, acolo de unde presedintele Klaus Iohannis va desemna un nou candidat in functia de premier.

Demiterea Guvernului Grindeanu prin motiune de cenzura a ingenuncheat leul. Ce curs a anuntat BNR pentru euro
Demiterea Guvernului Grindeanu prin motiune de cenzura a ingenuncheat leul. Ce curs a anuntat BNR pentru euro

Leul a continuat sa se deprecieze si in ziua in care Parlamentul voteaza motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu.

Motiunea de cenzura, adoptata. Guvernul lui Sorin Grindeanu A FOST DEMIS de propriul partid, care l-a sustinut la investire
Motiunea de cenzura, adoptata. Guvernul lui Sorin Grindeanu A FOST DEMIS de propriul partid, care l-a sustinut la investire

Pentru prima data dupa 1989, un guvern A FOST DEMIS printr-o motiune de cenzura care a fost depusa chiar de partidele care l-au sustinut la investire, PSD si ALDE. Astfel, social-democratii si-au dat jos propriul premier si proprii ministri.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”
Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”

Nicușor Dan - candidat independent la Primăria Capitalei, susținut de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) - nu exclude faptul ca Popescu Piedone, principalul său contracandidat, după cum crede chiar el, să se retragă din cursa electorală.