Premierul Dacian Ciolos este decis sa nu se inscrie in niciun partid politic: "Imi fac treaba pana la capat"


Ultimul update: Duminica 04 Septembrie 2016 07:10
Data publicarii: Joi 01 Septembrie 2016 11:22
Categorie: Stiri Politice
Dacian Ciolos - AGERPRES

Premierul Dacian Ciolos se tine ferm pe pozitii si afirma inca o data ca nu se va inscrie in niciun partid politic.

De asemenea, premierul a afirmat miercuri seara ca nu isi face un partid si nici nu candideaza la alegerile parlamentare din acest an.

Intrebat intr-o emisiune televizata daca va accepta sa mai fie premier, in cazul in care va fi propus de o majoritate dupa alegerile parlamentare, Dacian Ciolos a raspuns: "Nici nu interpretez un 'daca' sau un 'parca'."

Ciolos considera ca toti cei care vor sa contribuie la progresul tarii trebuie sa faca politica si a precizat ca el nu face "o alegere legata de un partid sau altul, in momentul de fata".

"Cand esti prim-ministru, vrei - nu vrei, faci politica, faci politica guvernamentala. Eu am spus ca, deocamdata, nu m-am gandit sa ma inscriu intr-un partid pana la sfarsitul acestui an sau sa imi fac eu un partid. Asta am spus. Din punctul meu de vedere, progresul unei tari tine de calitatea partidelor politice si a modului in care se face politica de catre partide. (...) Pentru toti cei care vor sa contribuie la progresul tarii, intr-un fel sau altul, trebuie sa faca politica. Eu ce am spus e ca nu fac o alegere legata de un partid sau altul, in momentul de fata. Imi fac treaba pana la capat", a afirmat Ciolos, miercuri, la TVR, potrivit Agerpres.

El sustine ca implementarea reformelor presupune o conexiune consistenta intre partidele politice si societate.

"Cred ca avem tot interesul sa gasim o modalitate prin care sa stabilim o conexiune cat mai consistenta intre partidele politice si societatea civila organizata, societatea in general, in asa fel, partidele politice sa aiba deplina legitimitate, nu doar legislativa sau constitutionala, ci si practica in perceptia publica, pentru a putea implementa reforme si a duce lucrurile mai departe", a adaugat Ciolos.

Pe de alta parte, premierul Dacian Ciolos a precizat ca ii incurajeaza sa candideze la alegerile parlamentare pe membrii echipei sale guvernamentale care doresc acest lucru, dar a subliniat faptul ca acestia trebuie sa se retraga din Guvern atunci cand incepe campania electorala.

"Am vazut speculatii, pentru ca unii din membrii echipei guvernamentale au facut anumite declaratii. (...) Nu numai ca nu mai am o problema, chiar ii incurajez si pe ei si pe alti tineri capabili, competenti care doresc sa schimbe Romania in bine, sa se angajeze politic, daca doresc, si chiar la aceste alegeri. (...) Daca membri ai echipei vor decide sa candideze, dar nu pentru ca le-o cer eu (...), i-am incurajat sa faca politica, sa o faca, insa, in momentul in care vor anunta ca participa la alegeri (...) se vor retrage si vor merge in campania electorala", a afirmat Ciolos.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO