Președintele Consiliului Concurenței, după ce Petre Daea l-a făcut „păun între găini”: Sunt un funcționar cenușiu al statului

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 23 Noiembrie 2017 13:32
Categorie: Politic
Bogdan Chiritoiu

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a afirmat, joi, că „fiecare are stilul său” de a anchetat de ce prețui ouălor a crescut, dar că este necesar ca instituțiile statului să colaboreze.

În ședința de Guvern de miercuri, ministrul Agriculturii l-a criticat dur pe Bogdan Chirițoiu, pentru afirmațiile potrivit cărora deficitul bugetar poate fi o cauză a scumpirii alimentelor, informează Agerpres.

Nu cred că există dubii că în Consiliul Concurenței statul român are o instituție puternică și eficientă, profesionistă. Evident că pe situații punctuale trebuie să colaborăm. Teoretic pot fi divergențe, dar de fapt nu sunt divergențe, tragem în aceeași direcție. Vrem să ne asigurăm că piața funcționează în România, iar consumatorii români beneficiază de cele mai bune prețuri. Abordările pot fi diferite pentru că avem alte instrumente legale și este foarte bine să ne completăm unii pe alții. Prin specificul activității noastre, care înseamnă sancționarea unor înțelegeri ilegale, pentru asta avem nevoie de o anumită discreție. Nu prinzi hoțul dacă faci prea multă gălăgie", a spus șeful Consiliului Concurenței.

Jurnaliștii au insistat, indicând limbajul colorat al ministrului Agriculturii la adresa sa, iar Chirițoiu a răspuns: „Sunt un funcționar cenușiu al statului român, da, ăsta sunt... Fiecare om are stilul lui. Nu suntem toți la fel, fiecare are stiluri diferite. Nu este important să fim cantonați într-o polemică între persoane și între instituții, ci important este să colaborăm între noi și să ne facem treaba".

Președintele Concurenței a mai spus că nu a vorbit pe această temă cu Petre Daea înaintea ședinței de Guvern. În plus, el a explicat că scumpirea de 50%, cum se observă la ouă și unt, nu poate fi pusă cu totul pe seama deficitului și deprecierii cursului, iar pentru aceasta a fost demarată analiza Consiliului Concurenței.

„Dacă vorbim de prețul ouălor, o creștere de 50% nu se poate explica doar prin efectul macroeconomic al deficitului bugetar, deficitului comercial și al deprecierii cursului. Aceste elemente există, ele generează o creștere moderată a prețului, iar creșterea de 3% din octombrie 2017 față de octombrie 2016, aceea este o creștere moderată a prețurilor și ea se leagă de aceste variabile macroeconomice. Creșterea mare la ouă nu are legătură cu aceste variabile. Avem o analiză începută. Vedem evoluțiile internaționale și că aceste lucruri se întâmplă și în alte țări din UE. Nu excludem faptul că pot fi comportamente incorecte, ilegale ale unor actori din România, iar acestea, dacă le vom identifica, le vom sancționa", a arătat Chirițoiu.

Daea: „Nu este păun printre găini”

„Preşedintele Consiliului Concurenţei nu este păun printre găini!", a declarat ministrul Agriculturii. Petre Daea l-a atacat dur pe şeful Consiliului după ce i-a cerut să verifice de ce s-au scumpit ouăle în ultima lună şi nu a primit un răspuns. Cel vizat a dat vina pe deficitul de buget care duce la importuri.

„Poate bugetul găinii", a răspuns ironic şi premierul Tudose.

Citește și: Scene hilare la Guvern. Daea, despre scumpirea ouălor: "Preşedintele Consiliului Concurenţei nu este păun printre găini"

 

 

Bogdan Chiritoiu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Scene hilare la Guvern. Daea, despre scumpirea ouălor:
Scene hilare la Guvern. Daea, despre scumpirea ouălor: "Preşedintele Consiliului Concurenţei nu este păun printre găini"
Petre Daea cere Consiliului Concurenței să cerceteze de ce s-au scumpit ouăle: Nu putem fi stană de piatră
Petre Daea cere Consiliului Concurenței să cerceteze de ce s-au scumpit ouăle: Nu putem fi stană de piatră
De ce s-au scumpit ouăle.
De ce s-au scumpit ouăle. "S-au scos găini din producţie, au băgat puicuţe la creştere"
”Ne-am săturat de struți, de ouă, de veverițe”. Investițiile primarului din Bistrița au scos oamenii în stradă
”Ne-am săturat de struți, de ouă, de veverițe”. Investițiile primarului din Bistrița au scos oamenii în stradă
VIDEO PROTVPLUS.RO
Traian Băsescu
Băsescu: Brexitul se amână până în 2020. S-a făcut primul pas pentru rămânerea UK în UE
Orban, replică pentru preşedinta CSM: Nu eu sunt cel care afectează independenţa justiţiei
Cioloş: Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte legea recursului compensatoriu
Ponta: Vor mai veni deputaţi de la PSD la Pro România
Ce spune fostul președinte al CCR Augustin Zegrean despre decizia privind protocoalele SRI
Administraţia prezidenţială: România nu are încă buget din cauza incapacităţii Guvernului
Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu: Ar trebui dată o decizie, ce se întâmplă cu cei care au fost condamnaţi
USR consideră că sunt câteva ”lucruri pozitive” în decizia CCR privind protocoalele cu SRI
PSD, atac la Iohannis în scandalul recursului compensatoriu: ”Nu vrea să se caute vinovații”
Prima reacție a lui Iohannis în criza Brexit. Mesaj pentru românii din Marea Britanie
Dăncilă, despre discursul în care Verhofstadt a ameninţat cu articolul 7: "Ostil României"
Băsescu: ”BREXIT – Un vis urât, din care Marea Britanie s-a trezit”