Ponta se plange ca a ajuns sa comunice cu Iohannis la fel cum o facea cu Basescu. Ce spune despre sotia ambasadorului Olandei

Ultima actualizare: 25-06-2015 07:08
Victor Ponta, Klaus Iohannis

Intr-o interventie telefonica la o emisiune TV, premierul a vorbit despre relatia cu Klaus Iohannis dupa ce acesta i-a cerut demisia, dar si despre probleme de sanatate.

Potrivit Agerpres, premierul Victor Ponta a sustinut duminica seara la o emisiune TV, ca nu a mai vorbit personal cu presedintele Klaus Iohannis din data de 5 iunie, cand seful statului i-a cerut demisia, si nici nu s-a consultat cu acesta pe tema desemnarii ca premier interimar a lui Gabriel Oprea.

"Eu am avut toate discutiile cele mai civilizate, cele mai umane, cele mai institutionale cu presedintele Iohannis din ziua in care a devenit presedinte, in decembrie, pana in ziua in care, cred ca 5 iunie a fost, cand s-a hotarat sa fie din nou presedintele PNL. Si in loc sa spuna "Eu nu ma bag in justitie, eu dau ordine justitiei sa schimbe guverne, eu nu dau ordine Parlamentului!", a avut o atitudine complet incorecta din punct de vedere institutional si a spus "Vreau guvernul meu, vreau Guvernul PNL, sa plece Ponta ca nu stiu ce s-a intamplat!". Din acel moment cred ca trebuie sa colaboram strict institutional iar daca presedintele Romaniei redevine presedintele Romaniei, si nu doar al PNL, voi discuta oricand cu toata consideratia. (...) Dupa ziua in care a iesit la televizor si a zis "Sa plece Ponta, sa vina guvernul PNL!", nu am mai vorbit direct', a afirmat Ponta intr-o interventie telefonica. „Eu am avut cele mai civilizate, mai institutionale relatii din ziua in care a devenit presedinte pana in ziua cand s-a hotarat sa fie din nou presedintele PNL. (...) A avut o atitudine complet incorecta".

Premierul a sustinut insa ca a comunicat cu presedintele prin intermediul documentelor si a semnat Intrebat ce inseamna comunicare institutionala cu Iohannis, Ponta a raspuns: "Adica asa cum am facut cu Traian Basescu, care n-a fost niciodata presedintele Romaniei, ci a fost presedintele unei gasti de mafioti".

Referitor la operatia suferita la un spital din Turcia,premierul a relatat ca "a fost prezent „medicul Codorean, medic militar, ofiter al Armatei romane si probabil, unul din cei mai buni medici ortopezi. Dar restul, toti ceilalti oameni din jur, m-au tratat ca pe un pacient. Nu eram primul ministru - sigur, stiau cine sunt, dar, stiti cum? Si la noi daca se opereaza primul ministru din alta tara, nu e acelasi lucru. Nu am avut camere de luat vederi la intrarea in spital, nu am avut lucruri... Nu am avut un tratament special pe care inevitabil l-as fi avut in tara. (...) Nicu Banicioiu imi spunea astazi ca pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar. Banuiesc ca pentru mine se blocau doua etaje la Spitalul Militar. Or nu am vrut sa se intample acest lucru, m-as fi simtit foarte prost fata de toti ceilalti oameni care, cu siguranta, au acelasi drept ca si mine". Mai multe despre operatia sotiei ambasadorului Olandei puteti citi aici.

Premierul a mai spus ca, dincolo de operatia la genunchi, a simtit nevoia sa aiba "un pic de liniste" dupa trei ani de guvernare. "Chiar aveam nevoie, recunosc, dupa trei ani si ceva, nu doar de aceasta operatie de genunchi, dar aveam nevoie de un pic de liniste", a afirmat Victor Ponta. "Eu vreau cand vin in tara sa vin si la birou, ca doar nu o sa stau acasa in varful patului. Vin la birou, vin la treaba. Cu siguranta, mai repede de trei saptamani nu pot sa merg normal. Asta stiu sigur. In aceasta perioada, o sa ma hotarasc si o sa decid exact cand pot asa cum o fi - cu carje, fara carje - sa imi vad de treaba in mod normal".

Intrebat daca exista varianta sa isi inainteze demisia dupa perioada de refacere, dupa interimatul lui Gabriel Oprea sau in timpul interimatului, premierul a raspuns: "Problema nu e persoana mea. Problema este ca nu exista in acest moment o varianta la actualul guvern. Si asa, ce sa facem? Sa plecam si sa zicem: dupa noi, potopul? Nu, nu am fost niciodata acest gen de om si nu voi fi niciodata".

In ceea ce priveste desemnarea lui Gabriel Oprea ca premier interimar, Ponta a explicat ca a facut aceasta alegere intrucat acesta este singurul vicepremier votat de Parlament. "Eu am un vice-prim-ministru. Unul singur. Nu erau trei sau cinci, sa aleg dintre ei. Unul singur. Si eu ce sa fac, sa zic: cat sunt bolnav, nu ma inlocuieste vice-prim-ministrul, votat de Parlament, publicat de Monitorul Oficial, ci ma inlocuieste un alt ministru, care devine seful vice-prim-ministrului? Cine mai intelegea ceva din chestia asta? De-abia atunci era o chestie total ciudata si de neinteles"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!