Ponta: Pentru mine, "linia rosie" a consultarilor pe tema Codului Fiscal este TVA de 20%

10-08-2015 22:24

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca pentru el "linia rosie" a consultarilor cu partidele parlamentare pe tema noului Cod Fiscal o reprezinta reducerea TVA la 20%.

"Din punctul meu de vedere, daca-i ajuta cu ceva la negocierea politica, eu nu ma bag la negocieri politice ca nu sunt sef de partid. Dar, daca-i ajuta cu ceva, sa revenim la 20% TVA, adica mai scadem 1,8 miliarde de lei (un punct de TVA ca impact bugetar - n.r.). in rest, taxa pe constructii, ok, eu in continuare nu cred ca e un lucru rau, de principiu, dar poate ca ajuta firmele sa-si...iar impozitul pe dividende este o masura foarte liberala... Sa stiti ca votantii social-democrati nu au dividende, dar daca vor sa o dea ei joi si pe aceasta, PNL-ul...Pentru mine linia rosie ca sa aibe sens tot ce am muncit pana acuma este 20% TVA. (...) Asa cred eu ca e bine", a declarat premierul, potrivit Agerpres, care citeaza Romania TV.

Ela precizat ca la consultarile cu partidele parlamentare pe tema Codului fiscal din partea PSD va fi prezent ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, iar din partea UNPR ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea.

"Am discutat cu domnul Oprea astazi, si cu domnul Dragnea, o sa mearga domnul Teodorovici cu domnul Nicolicea. Vor prezenta din nou aceste date, daca cumva le lipseau, pe 17 am inteles. Acuma sincer, noi suntem intr-o situatie de Caragiale. Adica au votat ceva si dupa aia vor sa facem consultari pe ceea ce am votat", a declarat Ponta.

Intrebat despre cine trebuie sa trimita un ministru la consultari, premierul sau seful de partid, Ponta a raspuns: "Daca sunt consultari politice, seful de partid". Premierul a adaugat ca in situatia de fata consultarile sunt cerute de "un partid politic care a votat o lege si dupa aia vrea sa se consulte".

El a adaugat ca in aceasta privinta presedintele interimar al social-democratilor, Liviu Dragnea, l-a sunat pentru a se consulta pe acest subiect.

"si a spus sa mearga domnul Teodorovici ca membru PSD si cred ca merg si cei doi presedinti de comisii parlamentare, domnul Arcas de la Senat si cu stefan Viorel de la Camera. Sunt, de fapt, specialistii nostri, ai PSD, pe aceste domenii si sa le explice...Dar, haide sa nu ne pacalim. Celor de la PNL nu trebuie sa li se explice cifrele acestea ca le-am dat noi, de aia au votat", a spus premierul.

De asemenea, intrebat daca in opinia sa disputa pe Codul fiscal are si o latura economica, Ponta a raspuns ca "este suta la suta politica". "Am vazut si propunerile de acum (ale liberalilor - n.r.) : 'domn'e, sa cadem la pace, sa le facem mai incolo', ca sa apuce si ei sa faca", a mai spus premierul.

Totodata, intrebat daca se ajunge la alt procent de TVA decat 20% in urma consultarilor dintre partidele parlamentare, respectiv 21%, se pune problema plecarii sale din fruntea Executivului, Ponta a raspuns: "Eu imi fac datoria. Eu sunt un general manager, in acest moment, al Guvernului si am patru oameni in Consiliul de Administratie, domnul Liviu Dragnea, domnul Oprea,domnul Tariceanu si domnul Daniel Constantin. Datoria mea e sa le spun cum arata lucrurile, dupa care ei o sa ia decizia politica", a mai afirmat Ponta.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26